EU denuncia la falta d’inversions bàsiques en Alzira per part del Consell

0
383
Bastidas i Fabra en Alzira

EU critica que la Generalitat només en el 2012 deu quasi 2 milions d’euros en ocupació i polítiques socials a l’Ajuntament d’Alzira. A més a més, EU-Alzira denuncia que el Consell no ha acceptat cap de les esmenes presentades pel nostre col·lectiu en el debat dels pressupostos autonòmics.

Des d’EU s’instava a reprendre una part de les inversions socials que el PP va prometre en la nostra ciutat, així com a restablir diversos serveis públics que han anat retallant.
EU-Alzira denuncia la falta d’inversions bàsiques en la nostra ciutat, que el PP ha vingut prometent des de fa molts anys, les retallades en els distints serveis públics i els impagaments de la Generalitat en matèria de polítiques socials i treball.
En polítiques socials i en Educació la Generalitat deu uns més de 925.000 euros a l’Ajuntament d’Alzira. Mentre que el SERVEF (el Servei Valencià d’Ocupació), en programes de treball públic, no ha pagat més de 800.000. D’1.900.000 euros en aquestes partides bàsiques que devia pagar la Generalitat Valenciana, ni tan sols s’ha abonat un 10% (180.000 €).

El deute del Consell a Alzira 
En el proper plenari dels pressupostos municipals, des d’EU-Alzira instarem la sra Bastidas i l’equip de govern que aclarisca exactament quant deu la Generalitat al nostre Ajuntament. Cal recordar que la sra Alcaldessa va reconéixer fa ara un any que el govern valencià ens devia més de 4 milions d’euros, però aquest deute no ha parat d’incrementar-se al llarg del 2012.
A banda d’aquests dos milions d’euros en polítiques que haurien de ser prioritàries, el PP ha votat en contra de dur endavant inversions necessàries. No s’ha aprovat cap esmena presentada per EU als pressupostos de la Generalitat, que eixigien la reforma dels instituts en la ciutat (J. Ma Parra i Rei En Jaume) o el condicionament dels jutjats d’Alzira. Tot açò fa ja diverses legislatures que ho va prometre el PP en campanya electoral.
A més a més, el PP en les Corts Valencianes s’ha negat a anar tornant els serveis públics que ha retallat o s’han vist suprimits a Alzira, tal i com hem denunciat: el Punt de Trobada Familiar, l’Oficina d’Atenció de Víctimes del Delicte, el CEFIRE, el PROP…
Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “la situació de la Generalitat és de fallida financera, i l’estem patint el conjunt de la ciutadania alzirenya.

Cap dels diners avançats per l’Estat o del rescat del govern central (el FLA) apenes ha repercutit en recuperar serveis retallats o en els ajuntaments, sinó que han anat a parar sobretot al pagament dels interessos dels bancs. La gestió del PP en totes aquestes legislatures en el govern valencià ha sigut desastrosa, en els anys de bonança i en aquestos moments devastadors de la crisi. Com podem comprovar, les escasses mesures que s’han dut a terme no tenen com a prioritat ni els serveis públics, ni les polítiques socials ni l’ocupació.”

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here