Sueca en el Projecte Europeu Iceberg contra la violència de gènere

0
325

La coalició local de Sueca que participa en el Projecte Europeu Iceberg contra la violència de gènere, ha estat representada a Brussel·les en la trobada que van mantindre la passada setmana els socis participants del projecte: la Universitat de Coventry (Regne Unit), l’Ajuntament de Sofia (Bulgària), l’Ajuntament de Mulhouse (França), i la Conselleria de Governació de València, qui lidera el projecte en els municipis de Sueca, Cullera i Tavernes, els tres únics en tota Espanya. La coalició local de Sueca va estar representada per una de les seues membres, la psicòloga municipal, Isabel Palacios. En la trobada, es va realitzar un seminari baix el títol “Llibertat i dignitat: un dret de la dona”, en el qual van participar 65 experts en temes de violència de gènere, així com representants de la Comissió Europea del Comité Econòmic i Social, el Lobby Europeu de Dones i l’Associació Europees de Dones Advocades.

El Projecte Europeu Iceberg ha introduït com a novetat la creació d’una xarxa social de ciutadans, constituïda per voluntaris, que té com a objectiu traure a la llum la situació que viuen les víctimes i acompanyar-les. Els voluntaris han estat formant-se per a poder realitzar esta funció. Les conclusions més importants a les quals s’ha arribat durant la trobada mantinguda a Brussel·les, han sigut: la necessitat de treballar per la igualtat i la prevenció de la violència de gènere en els xiquets i adolescents; augmentar la sensibilització i la formació en l’àmbit sanitari; realitzar programes des de l’àmbit municipal, com a Administració més pròxima al ciutadà; formar grups d’autoajuda de dones víctimes; reavaluar les lleis sobre violència; augmentar la coordinació a nivell europeu i fer visibles les accions que es duen a terme; i remarcar la importància de centrar futurs esforços en la sensibilització de la població, alhora que millorar la presència de la coalició local en la vida del veïnat.

Cal remarcar que, moltes d’estes conclusions apuntades en Europea fa uns dies, estan realitzant-se ja des de fa anys en Sueca, com és el cas del treball de prevenció amb la població infantil i juvenil; la realització de programes des de l’àmbit municipal; l’atenció a les dones víctimes, tant a nivell individual, com en l’organització de grups d’autoajuda; la protecció i seguiment de les ordes d’allunyament per part de la Policia Local; i la formació específica en el tema, tant als diferents professionals implicats, com a la població civil voluntària.

D’altra banda, recentment ha tingut lloc en Cullera la cloenda oficial del Projecte amb les coalicions locals. En l’acte es va fer entrega, per part de representants de la Conselleria de Governació, de diferent material útil per al treball de les coalicions i per a les víctimes. Van estar presents membres de la coalició local de Sueca, encapçalats per la regidora de Polítiques d’Igualtat, Mª José Sarrió, membre d’esta coalició. “La conclusió a què podem arribar, és que esta experiència ha aconseguit unir-nos molt més a tots en la lluita contra la violència de gènere. A partir d’ara, i tenint a Sueca com a municipi pioner i referent en la batalla per la igualtat i contra la violència de gènere, continuarem treballant per a eradicar definitivament esta xacra social”, ha afirmat Sarrió.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here