Albert proposa que Carcaixent s’adherisca a la xarxa de ciutats sostenibles

0
385
Vista aèria de Carcaixent

El regidor no adscrit de l’ajuntament de Carcaixent, Carles Albert Badenes, ha presentat una moció demanant que Carcaixent s’adherisca a la Xarxa Valenciana de Ciutats Saludables i Sostenibles.
Recentment des de la conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, i la Conselleria de Sanitat, junt amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, s’ha firmat un Manifest d’impuls de la Xarxa Valenciana de Ciutats Saludables i Sostenibles l’objectiu fonamental del qual és millorar el benestar dels ciutadans potenciant estils de vida saludables i un medi ambient sostenible.
Per a Albert un dels objectius més importants d’esta xarxa és el reorientar els enfocaments convencionals de l’urbanisme, el medi ambient i la salut pública, possibilitant connexions entre les distintes disciplines en un marc de governança a múltiples nivells en què la ciutadania tinga un paper rellevant, sobretot en la presa de decisions. També cal destacar el compromís d’impulsar polítiques que fomenten el desenrotllament d’hàbits saludables i l’aposta en la prevenció de malalties, campanyes de sensibilització i informacions als ciutadans, incidint en la importància de fomentar polítiques socials en matèria de salut des de l’àmbit Municipal.
Albert afig que ni la Generalitat Valenciana ni l’Ajuntament de Carcaixent han fomentant ni posat en pràctica estos principis; degut sobretot a l’urbanisme salvatge practicat anys arrere i la proliferació de PAI´S i actuacions urbanísiticas desgavellades, que amb el temps han acabat abocades al fracàs deixant importants conseqüències negatives per a la localitat de Carcaixent, com recentment estem veient.
El regidor no adscrit afirma que a hores d’ara este manifest és paper mullat, però considera que els principis que l’inspiren són d’especial rellevància per a la ciutadania i per al benestar comú, i és per això que proposa que el ple de Carcaixent inste al Consell de la Generalitat Valenciana a què practique al seu dia a dia i en les seues actuacions i directrius polítiques els principis fonamentals que inspiren la xarxa Valenciana de Ciutats Saludables i Sostenibles promogut per l’OMS en 1986 i que a l’Ajuntament de Carcaixent s’adherisca a la Xarxa Valenciana de Ciutats Saludables i Sostenibles, posant-se així, els mecanismes a què haguera lloc, per a complir amb les directrius marcades en el Manifest.
Per a finalitzar, Albert remarca que “el model de ciutat que ha desenvolupat Lola Botella des que és alcaldessa ha fracassat i ja va sent hora que es replantege i s’aposte per un nou model de ciutat més sostenible i més saludable, on l’opinió dels ciutadans tinga més pes i on les polítiques a seguir siguen fruit del consens general i no d’una imposició política unilateral’”.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here