Els regidors de Més Algemesí publiquen el que cobren de l’ajuntament

0
471

 

Més Algemesí ha decidit predicar amb el propi exemple i aprofundir, una vegada més, en la política municipal de transparència. Des de hui dimarts aquest partit algemesinenc té

publicades i detallades en la seua pàgina web les dades corresponents a l’assignació econòmica municipal al seu partit i les indemnitzacions  cobrades pels seus dos regidors en l’ajuntament. La pàgina detalla de manera documentada la quantitat indemnitzada per cadascuna de les reunions, la declaració de béns dels regidors i, també, l’aportació econòmica voluntària que fan al partit.

Així sabem que Josep Bermúdez, portaveu d’aquesta formació, rep mensualment 255€ per assistir al plenari i tres comissions informatives, dels quals destina un 10% a sostindre el seu partit. Ha renunciat a ingressar els 75€ corresponent a la Junta de Portaveus per tindre aquesta una durada de quinze minuts i no estar justificada èticament el seu cobrament. Al principi de la legislatura, també va renunciar al mòbil i la línia telefònica que l’ajuntament facilita a tots els regidors. Per la seua banda, Lorena Calatayud rep també mensualment 255€ per assistir al plenari i tres comissions informatives i igualment destinaun 10% a Més Algemesí.

La informació que ofereix Més Algemesí no acaba ací sinó que detalla també què li costen als contribuents els polítics i assessors.  Es tracta de parlar amb normalitat d’un tema que està essent debatut i ho serà pròximament més. Més Algemesí no vol entrar ara en valoracions sobre aquestes qüestions, simplement vol proporcionar al contribuent una informació que té dret a saber de manera clara i directe, ja que és ell el que paga. Així, al web es poden consultar els sous dels polítics alliberats i dels càrrecs de confiança de l’Ajuntament d’Algemesí. A més a més, es fa una aproximació detallada de les indemnitzacions de la resta de regidors algemesinencs i es llista quines són les reunions per les quals es reben indemnitzacions. A partir d’aquesta informació és el propi lector qui ha d’arribar a les conclusions que estime oportunes.

Per que fa pròpiament als partits algemesinencs presents a l’ajuntament,  s’informa també, en funció del nombre de regidors en el seu grup municipal, de quina assignació mensual reben, i que va dels 1300€ del Partido Popular als 400€ de Més Algemesí i EU, passant pels 600€ del PSPV-PSOE (en xifres de 2011; posteriorment s’incrementa amb l’IPC)

La decisió de Més Algemesí forma part del seu ideari de regeneració democràtica i de les seues iniciatives en favor d’una política municipal més transparent i no pretén altra cosa que aconseguir que Algemesí arribe i supere els nivells mitjans dels índexs de transparència europeus”. Es tracta en definitiva de passar d’una simple democràcia formal a una democràcia participativa basada en la informació i la reflexió, valor que Més Algemesí troba a faltar en la política local. Dissortadament una vegada més hem d’omplir el gran buit en aquest aspecte que deixa la gestió de l’actual equip de govern que és a qui correspondria informar de l’ús dels diners públics. 

Conscients però, que ell no aposten per una democràcia basada en la participació i la transparència, oferim aquesta informació a la ciutadania. La publicació promet actualitzar-se periòdicament en el futur per reflectir els canvis que amb el pas del temps i de les decisions de la legislatura esdevinguen i, per tant, poder ser consultada en qualsevol moment.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here