Botifarra i «La Veu de la Memòria» en El Musical de Carcaixent

0
223

 

 Pep Gimeno, Botifarra és sens dubte un dels cantaors més prestigiosos de l’escena folk valenciana actual, fet que ha provocat que Antoni Martínez Revert n’haja preparat una biografia que amb el títol de “La veu de la memòria” es presentarà el proper divendres dia 14, a les 20.00 hores a Carcaixent, al bar El Musical.

Organitzen l’acte de manera conjunta l’Associació Cultural “Carcaixent m’agrada” i la Societat Musical i Recreativa Lira i Casino Carcaixentí.

El llibre té tres parts. La primera va dels inicis de ‘Botifarra’ fins a l’edició del primer disc, i inclou un repàs del que va ser el grup Sarau, amb membres de Carcaixent, sense oblidar el treball de camp que tant el va enriquir: les xarrades amb les persones majors que li ensenyaren les cançons que ara canta. La segona parla de la projecció del cantaor, el seu ressò mediàtic, les seues actuacions més reeixides, l’èxit de crítica i públic, els premis… La tercera part recull una tipologia dels cants de la Costera, totes les lletres que ha gravat i la menció i les lletres de totes les col·laboracions que ha realitzat amb altres cantants. El llibre va acompanyat d’un disc antològic que arreplega el bo i millor dels seus discs.

Botifarra ha sabut combinar l’herència dels majors amb les noves tendències, sense perdre ni un punt d’autenticitat.

Ha publicat discos en solitari i ha col·laborat en multitud de músics d’ací i d’allà. El seu últim disc Botifarra a banda grava les seues cançons acompanyat per la banda de La Nucia.

Per damunt de la gran qualitat musical, el Botifarra és un home pròxim, fortament arrelat en el seu poble i que irradia una màgia especial, que li permet conectar amb qualsevol públic. Un autèntic pou de coneixements populars amb una memòria prodigiosa per a refranys, romanços, dites, acudits… amb els quals amaneix el seu discurs.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here