Bastidas oferix a l’Arquebisbe ampliar el campus de la Universitat Catòlica en Tulell (Video ATV)

4
454
Carlos Osoro i Elena Bastidas

Quino Bono l’arquitecte del campus

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha manifestat hui la seua predispossició a «oferir» parcel.les municipals per ampliar el campus Mare de Déu del Lluch, durant la inauguració de les noves instal.lacions de la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir. Inauguració que ha contat amb l’Arquebisbe de València i Gran Canciller d’esta universitat, Carlos Osoro, del president de les Corts Valencianes, Juan Cotino i del director general d’Universitats. A l’acte no ha assistit la consellera d’Educació, Mª José Catalá tot i estar anunciada la seua presència.

Bastidas, ha assegurat, als mitjans de comunicació, que el consistori conta » en el sector Tulell amb terrenys municipals per ampliar l’oferta educativa» i fins i tot manifestava la possibilitat de «modificar» l’actual Pla Genreal d’Ordenació Urbana, «per a qualsevol universitat pública o privada». La primera autoritat local confessava; «he conversat amb l’arquebisbe, de manera oficiosa, que l’Ajuntament d’Alzira encara disposa de més terrenys educatius per a possibles amliacions del campus».

Mentre l’arquebisbe de València declarava que les noves instal.lacions, «fan possible que els alumnes tinguen un espai més apropiat per aconseguir que l’ensenyament i la investigació siga més adient».

Capacitat per a 2.000 alumnes

Els tres edificis que composen l’extensió de la Universitat Catòlica en Alzira tenen una capacitat per a prop de 2.000 alumnes. En l’actualitat el campus conta amb 1.500 estudiants de les carreres de Magisteri i Infermeria.

El gerent, Juan Morote ha resaltat que l’alcaldessa d’Alzira «va confiar, des del principi, en el nostre projecte de comarcalització» i ha destacat el «cuidat conjunt arquitectònic» disenyat per l’arquitecte local, Quino Bono.

Este complexe educatiu s’alça sobre una parcel.la de 8.740 m2, dels que hi ha una superfície construïda de 5.536 m2. El nou edifici conta amb soterrani i dos plantes on hi han ubicades, aules docents i d’informàtica, laboratoris, seminaris, despatxos, magatzems i zones de manteniment. I ha estat costejat totalment amb fons de l’esglèsia.

Per contra el segon en obrir-se fou construït amb fons del Plan Zapatero i el primer va ser una donació d’un constructor local.

L’Arquebisbe este migdia en el campus d’Alzira

VIDEO ALZIRA TÉ VEU:  http://alzirateveu.es/z148.html

4 Comentarios

  1. Vergonya de veure com es privatitza l’educació en favor d’un radicalisme religiós. Quan arribarem al segle XXI?

    • Que costumbre hay de mezclar las churras con las merinas, lo peor es tener unas miras tan cortas … ahí está el radicalismo. El radicalismo no está en potenciar la educación y el crecimiento de Alzira de la mejor manera posible. Os sea, que ánimo al proyecto

  2. Una donación de un constructor? Fue a cambio de recalificar la parcela m-10 de tulell y poder levantar un edificio de 30 plantas…

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here