Esmenes d’EU-Alzira als pressupostos de la Generalitat

0
396
Iván Martínez

EU-Alzira ha traslladat al grup parlamentari d’EUPV esmenes als pressupost de la Generalitat 2013 que afecten al municipi d’Alzira i a la comarca de la Ribera del Xúquer. Des d’EUPV d’Alzira denunciem la destrucció d’organismes, la privatització de serveis i les retallades en drets socials i serveis públics per part de la Generalitat i que també afecten Alzira.
Des del col·lectiu d’EU d’Alzira s’han traslladat esmenes al grup parlamentari per a exigir el compliment dels compromisos adquirits per la Generalitat amb el municipi d’Alzira. Amb les esmenes exigim el compliment del projecte de rehabilitació dels IES Josep Maria Parra i Rei en Jaume, ja que fa anys que es vénen prometent i mai arriben.
També s’han presentat esmenes demandant noves especialitats FP a la comarca en turisme i tècnics agraris, donat que la Generalitat porta més de 15 anys sense remodelar el mapa formatiu, tan necessari ara durant la crisi per a canviar el nostre model productiu.
Des d’EU d’Alzira hem demanat al Consell que complisca amb el projecte del Palau de Justícia, amb el que es va comprometre, primer, a obrir els nous jutjats en el 2009 i després en el 2011, fins que finalment s’haja deixat en suspens, que agrupe els distints òrgans judicials en Alzira i la creació de l’oficina judicial. L’Ajuntament té els terrenys i es va prometre la Conselleria.
EU exigeix l’obertura del Centre de dia d’Alginet. És un centre que està acabat (inversió de 2’2 milions d’euros Pla-E) i amb el mobiliari necessari, però la conselleria no assumeix la gestió i comença a deteriorar-se. Mentre, a la Ribera del Xúquer no disposem de cap centre de dia públic amb les instal·lacions adequades per a atendre a malats dependents per malalties mentals i físiques en joves o gent de mitjana edat.
A banda d’aquestes inversions promeses que mai han arribat, hem sol·licitat la reobertura de serveis que s’han tancat els últims anys per culpa de les retallades, que han perjudicat a milers de ciutadans i també ha afectat a Alzira com a capital comarcal, que ha perdut pes:
– El restabliment del CEFIRE a la Ribera (el centre de formació del professorat), després de la supressió de l’únic centre a Alzira enguany.
– En les esmenes presentades també demanem la reobertura del Punt de Trobada Familiar d’Alzira i les Oficines d’Atenció a les Víctimes de Delicte d’àmbit comarcal (s’han suprimit les de Carlet i Sueca, només queda la d’Alzira).
– La reobertura dels Punts d’informació PROP: el servei d’aquests punts d’informació i tramitació de documents de Conselleria es realitzava en els punts d’informació dels edificis PROP, a través de la gestió d’una empresa privada. Degut als impagaments de la Generalitat l’empresa ha realitzat un ERO i s’han suprimit els punts de tots els PROP (en Alzira no existeix des del dia 1 de novembre)
Per a Ivan Martínez, regidor d’EU d’Alzira: “A Alzira i la Ribera estem patint de primera mà les duríssimes retallades i la frenada total de la inversió pública del govern central i de la Generalitat. Front a la destrucció dels drets socials i els serveis públics, s’ha de canviar completament el model de política econòmica i social, començant per una reforma fiscal que millore els ingressos provinent del capital i no de classe treballadora. És l’única manera de garantir la cohesió d’una societat que està patint una crisi molt dura. Per eixir de l’actual situació cal reforçar els serveis públics, per a donar suport a una majoria de la gent que ho necessita, i unes altres polítiques públiques, per tal de canviar un model econòmic fracassat.”

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here