Bloc confirma el procediment arbitrari de contractació a Carcaixent

6
370

Els informes socials aportats pel regidor d’Interior per justificar la selecció són posteriors a l’inici dels contractes i, en molts casos, no justifiquen plenament l’emergència dels casos.

La passada setmana Bloc-Compromís va demanar al regidor d’Interior, Antonio Ahullana, els informes de l’àrea de Benestar Social que, segons
l’equip de govern (PP-PSD) avalaven les contractacions fetes per realitzar tasques necessàries i inajornables en alguns edificis municipals.

Després d’una setmana, finalment ahir, Ahullana va enviar els informes, els quals confirmen allò que Bloc-Compromís va argumentar en el ple del passat dia 29 per votar en contra d’aquestes contractacions. “Les contractacions s’han fet sense informes. Els informes porten data del dia 10 de desembre, quan els contractats estan treballant des del dia 1” explica Desirée Palma, regidora en la comissió de Benestar Social.

“Els informes, tal i com estan fets, serveixen en estos moments pràcticament per a qualsevol dels veïns de Carcaixent que es trobe a l’atur. No
plantegen cap prioritat respecte a altres casos. Dels 6 seleccionats sols 1 ha passat en l’últim any per alguna comissió de Benestar Social i té expedient recent previ a la contractació”, explica Palma. “No neguem que algú d’eixos sis contractats puga tindre una verdadera necessitat. Però els informes realitzats no ho argumenten. Per desgràcia massa veïns de Carcaixent passen situacions crítiques, i el que hauríem de procurar és
assegurar-nos que les actuacions d’excepció van a parar a la gent que realment passa situacions d’emergència”.

Des de Bloc-Compromís es vol insistir en allò que ja s’ha demanat en altres ocasions sense resultats, tant en comissions informatives com en el ple: la necessitat de crear borses de treball que puguen servir per cobrir les contractacions temporals en igualtat de condicions per a tots els carcaixentins.

“L’equip de govern fa orelles sordes i prefereix continuar amb el sistema de contractació a dit”, comenta la regidora Palma. “Els veïns i les veïnes de Carcaixent fa temps que estem farts del sistema de contractació que usa l’equip de govern per a cobrir llocs temporals on legalment no és necessari un procés d’oposició o concurs. És habitual trobar amics, coneguts i membres de les llistes dels partits de l’equip de govern en llocs de treball que haurien de ser accessibles a tota la població”, explica Palma.

“Sabem que les contractacions són legals com ells argumenten, faltaria més! Però tenim més clar que el que no són és morals”. “Al final els 8.300 € previstos no serviran per ajudar a aquells que més ho necessiten en tots els casos, sinó que acabaran en mans d’amics i coneguts de l’equip de govern que arriben per unes vies que no són les dels serveis socials i que s’avalen amb informes a la carta, com tantes vegades hem denunciat
públicament. I això no es pot consentir. És una burla en tota regla a tots aquells que estan passant els moments més amargs i que ens trobem setmana a setmana a les comissions de benestar social”.

6 Comentarios

 1. Les afirmacions son tan fortes i greus, que estic segur que tindrán, inmediatament, una resposta argumentada per part del govern municipal o responsables del tema; a no ser que no tinguen raons o vergonya.

 2. Això és una vergonya amb les persones que estan passant calamitats que té a tots els seus membres a l’atur i sense cobrar i est´ Ajuntament contractant a dit. Jo els donaria les mateixes festes de Nadal que aquestes persona passaran.

 3. Lo he comentado ya en varias ocasiones. Todas estas cosas se tienen que hacer extensibles tambien a Procarsa, como empresa pública que es.
  y a ver si de una vez se montan bolsas para trabajar y que sea todo con luz y taquigrafos

 4. Sembla que finalment ja van a crear-se bolses. Almenys així ho han manifestat hui el secretari municipal i nel delegat d’Interior. Si ara ja es pot abans segur que tambè. No sabem perquè han tardat tant en acceptar la proposta.

  Esperem que el procés siga clar, i que les borses es creen en unes condicions adequades, i servisquen per contractar en funció de les necessitats municipals però tenint en compte tambè la situació econòmica de les persones que participen.

 5. Sembla que finalment ja van a crear-se bolses. Almenys així ho han manifestat hui el secretari municipal i nel delegat d’Interior. Si ara ja es pot abans segur que tambè. No sabem perquè han tardat tant en acceptar la proposta.

  Esperem que el procés siga clar, i que les borses es creen en unes condicions adequades, i servisquen per contractar en funció de les necessitats municipals però tenint en compte tambè la situació econòmica de les persones que participen.

 6. Senyor Salom, senyors/es del Bloc, si de veres volen que l’Ajuntament contracte personal eventual mitjançant Borses de Treball, no ho demanen com a favor a l’Equip de Govern, facen una proposta seriosa al Plenari Municipal de inclusió en les Ordenances Municipals d´una normativa al respecte.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here