La Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic es mobilitzarà els pròxims 13 i 15 de desembre

0
268

Sota el lema “Front a les retallades i la LOMQE ‘Defensem l’Escola Pública i en Valencià» la PDEP convoca una jornada de lluita als centres educatius i dues manifestacions a València i a Castelló per als propers dies 13 i 15 de desembre.

La Plataforma, d’àmbit autonòmic i formada per les organitzacions, FAPA-València, Escola Valenciana, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, CAVE-COVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor i FAPA-Penyagolosa ha decidit aquest matí secundar la convocatòria de la Plataforma en Defensa de la Enseñanza Pública contra el projecte de Llei Orgànica per a al Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) que ha presentat el Ministre d’Educació, Jose Ignacio Wert, a la Conferència Sectorial d’Educació.

La Plataforma ha decidit convocar protestes a l’àmbit autonòmic, en primer lloc, per l’agressió que suposa contra els drets lingüístics i contra l’ensenyament en valencià el tractament que es fa a la proposta de Llei Orgànica de l’ensenyament en llengües cooficials. A aquest atac cal afegir els seguit d’imposicions que pretén el ministre Wert amb la proposta de llei, com són: la pèrdua de participació de la comunitat educativa als centres, el caràcter mercantilista i competitiu de l’educació, la segregació de l’alumnat i la pèrdua del caràcter compensador de desigualtats de l’educació i, en resum, un model neoliberal, classista i autoritari de l’ensenyament.

Des de la Plataforma també s’ha valorat que al País Valencià aquesta política econòmica i educativa està trobant ressò i amplificació a l’administració educativa per part de la Conselleria d’Educació que aplica els seus principis i els amplifica amb les retallades i mala gestió econòmica que estan suposant pèrdua d’atenció educativa, minva de l’educació compensatòria, reducció de les beques, pèrdua del servei de menjador i de transport escolar i retallades salarials i en les condicions laborals de les treballadores i treballadors de l’ensenyament.

En conseqüència la Plataforma convoca amb el lema general emprat aquest curs «Posa Fil a l’Agulla» i amb el lema específic «front a les retallades i a la LOMQE ‘Defensem l’Escola Pública i en valencià'» una jornada de lluita als centres educatius (amb reunions de claustres, departaments o consells escolars i concentracions a l’hora del pati), una manifestació a València, el dijous 13 de desembre, a les 18h. a la Plaça S. Agustí i s’adhereix a la convocatòria realitzada per la plataforma «Castelló per la Llengua» per al dissabte 15 a les 18h. a la Plaça de la Independència de Castelló de la Plana.

Aquestes accions són l’inici de les mobilitzacions que es convoquen des de la mateixa organització contra les retallades i contra la política educativa de Wert i de Català, que tenen com a primeres accions a seguir dinars reivindicatius el proper 21 de desembre i tancaments i assemblees informatives als centres educatius al llarg del mes de gener.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here