L’Ajuntament d’Algemesí admet la seua responsabilitat en un accident de trànsit

0
388

Finalment l’Ajuntament admet la “responsabilitat compartida” en l’accident de trànsit ocorregut el dia 6 de juliol en l’encreuament dels carrers Mare de Déu de la Salut i Rei en Jaume. Així consta en la Resolució d’Alcaldia 2015/2012 a la que ha tingut accés MÉS ALGEMESÍ. La ciutadana implicada –que no és veïna d’Algemesí- reclamava a l’Ajuntament que abonara una factura de 1.367’5€ pels danys ocasionats al seu vehicle al saltar-se un stop “inexistent”. En el C/ Mare de Déu de la Salut, un carrer sols de 20 metres de longitud que comunica el C/ Gamieta amb el C/ Rei en Jaume, devia existir un senyal de stop en l’encreuament d’aquest últim. El problema però  és que no existia el senyal horitzontal, la placa –ara ja està reposada-, i que el stop pintat a terra està pràcticament esborrat.

Donat la pràctica inexistència de senyals i el desconeixement de la zona d’una ciutadana que no es veïna d’Algemesí, aquesta no respectà el stop i xocà amb un vehicle que venia per la via principal. La ciutadana ja presentà en estiu una instància sol·licitant que l’Ajuntament assumís la seua responsabilitat, però inicialment l’Alcalde desestimà en el decret núm. 1500 (13 d’agost) tal responsabilitat. Posteriorment l’afectada ha interposat un recurs de reposició contra eixe decret que és el que ara s’estima parcialment.

L’Ajuntament no ha tingut més remei que admetre que ell és, almenys en part, responsable de l’accident donat que com consta en la Resolució existeixun informe de la Policia Local del dia de l’ocurrència en el que diu que únicament existeix una marca horitzontal de STOP, no hi ha senyal vertical, i que la que hi ha té la pintura desgastada pel temps”. Existeix un segon informe de la Policia de data 25 d’octubre que “segueix mantenint que la senyalització horitzontal era poc visible”.

No deixa de ser significatiu que la data de l’accident siga la de 6 de juliol, és a dir, nou dies després d’haver-se celebrat el plenari del mes de juny en el qual es debaté una moció presentada per MÉS ALGEMESÍ per repintar la senyalització horitzontal molt deteriorada. En ella s’enumeraven, sense que fora exhaustiva la relació, 77 punts que calia repintar. El número 69 d’aquesta relació de punts a pintar, com podeu comprovar, era precisament aquesta cruïlla. A hores d’ara s’ha instal·lat la senyalització vertical però no s’ha pintat la horitzontal.

Des de MÉS ALGEMESÍ entenem que l’actual equip de govern està causant greus perjudicis innecessaris a la ciutadania al no ocupar-se diligentment del dia a dia de l’Ajuntament. Tenim un equip de govern preocupat en les grans obres com el pàrquing i el centre Polivalent però que es desentén totalment de la gestió dels serveis bàsics que ha de donar a la ciutadania. Aquesta ciutadana no es trobaria en aquesta situació –o seria sols responsabilitat d’ella- si la senyalització de trànsit hagués estat l’adequada. Afortunadament sols estem parlant de danys materials, però hi ha onze responsables o corresponsables indirectes d’aquesta situació que són els membres de l’equip de govern que sistemàticament voten en contra de qualsevol proposta que realitze MÉS ALGEMESÍ per molt que aquesta siga òbvia i de sentit comú, i que per tant votaren en contra de pintar de forma urgent, entre d’altres, eixa cruïlla.

El pitjor de tot és que qui paga les conseqüències del mal govern i del descontrol d’aquest Ajuntament no són els causants de la situació, sinó la ciutadania. En primer lloc l’afectada que no ha de fer front a la meitat d’eixos 1.367’5€, sinó tots els algemesinencs i algemesinenques que hem de pagar l’altra meitat –descomptada la franquicia-. Resulta cridaner que qui es fa econòmicament responsables siguem tots, incloent els regidors que sí votaren a favor de pintar la senyalització horitzontal, i no sols aquells que afavoreixen aquestes lamentables situacions votant que no a obligacions clares que ha de complir l’Ajuntament. Demanem novament de l’equip de govern allò que demanàrem en la moció: que es repinte la senyalització horitzontal que continua molt deteriorada i s’eviten accidents i despeses innecessàries per a les arques municipals

Josep Bermúdez

Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here