Foment del lector, una eina cap a l’èxit escolar del CEIP Garcia Sanchiz

0
453
La lectura al CEIP Garcia Sanchiz

El Ceip Federico Garcia Sanchiz ha realitzat l’acte d’inauguració d’un nou projecte escolar al voltant del foment de la lectura. El nostre personatge Fede Contacontes ja ha passat per totes les aules a contar a l’alumnat el conte de “El Xiquet menja llibres”. L’alumnat ha gaudit moltíssim d’aquest personatge i de la seua història.

A l’escola sóm concients que la lectura és un instrument fonamental en el procés de coneixement i de maduració personal de l’alumnat. Les bones lectures poden deixar empremta, desperten aficions i interessos nous, eduquen la sensibilitat, faciliten el desenvolupament de la fantasia i de la creativitat, ens proporcionen nous coneixements… D’altra banda, els bons lectors acostumen a ser bons estudiants, mostren més disposició a atendre les explicacions, es concentren més, augmenten la capacitat de retenir i memoritzar, i comprenen i assimilen amb rapidesa els conceptes nous.

El Claustre de mestres del Ceip Federico Garcia Sanchiz duu molts anys treballant al voltant d’aquest tema, però aquest curs ha ficat molt d’èmfasi,  recursos i il·lusió per a potenciar-ho, tal i com apareix al Projecte de Foment Lector del centre, que es pot consultar a la Biblioteca Virtual del col·legi.

Per aquest curs el col·legi disposa d’una mestra especialista que coordina i realitza el Pla de Foment Lector, organitzant multitud d’activitats setmanals per a l’alumnat (desdoblament en tots els cursos per a potenciar la lectura i escriptura, invitació d’escriptors i conta contes, animacions lectores, l’apadrinament lector, etc…) i activitats quinzenals i mensuals per al professorat i les famílies.

Però, per aconseguir que els xiquets i xiquetes obtinguen l’hàbit de lectura depèn, en gran mesura, de la tasca familiar. L’escola té un paper molt important en l’aprenentatge i el foment de la lectura del seu alumnat, però el gust per llegir va més enllà i no es podrà aconseguir plenament sense la col·laboració familiar. És important fomentar la lectura en els xiquets i xiqutes des dels primers mesos de vida i acompanyar-los en tot el procés.

Per a poder assessorar i ajudar a les famílies s’ha organitzat dins de l’Escola de pares i mares del col·legi dos activitats dedicades plenament a les famílies: El Club de lectura i el Taller d’ajuda i formació familiar al voltant del foment lector des de casa, tots dos dirigits per tècnics en la matèria. Tanmateix existeix un punt de lectura a l’escola per a l’intercanvi de llibres familiar i la Biblioteca Virtual de l’escola amb multitud de contes on line en valencià, castellà i anglés, articles d’opinió i videos de concienciació familiar i on les famílies podran seguir d’aprop totes les activitats que es realitzen a l’escola.

Esteu convidats a seguir-nos i apuntar-vos a les nostres activitats!

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here