Bloc denuncia novament la contractació «discreccional» de personal al MIA de Carcaixent

13
639

L’equip de govern es negà en el Ple a explicar quin anava a ser el sistema de contractació

El Bloc reclama novament la constitució de borses de treball

Paco Salom

L’acord del ple de Carcaixent de desembre de 2011, pel qual  s’acordà que les remuneracions dels regidors alliberats (Sra. Botella, Sr. Ahullana i Sr. Albert) es modificaren al llarg de la legislatura de la mateixa manera com es fera amb els sous dels funcionaris, ha generat un estalvi d’uns 8.000 euros en no haver-se de fer efectiva la paga extraordinària de desembre, anul·lada als treballadors públics pel govern de Rajoy.

No obstant, d’acord amb allò que es recull al pla d’ajust aprovat l’any passat, aquest estalvi no previst hauria d’haver-se destinat a amortitzar deute. És per açò que l’equip de govern ha portat a ple la modificació del pla, per tal de destinar els 8.000 euros a la contractació de personal temporal per cobrir necessitats urgents i inajornables.

Bloc-Compromís, no obstant, ha votat en contra de la modificació del pla. “Tot i compartir que poden haver necessitats urgents i inajornables, relacionades amb la seguretat de les instal·lacions elèctriques d’edificis municipals, com ha publicat la premsa, per tal que el meu grup haguera donat suport a la modificació del pla d’ajust per permetre contractacions temporals caldria que algú ens haguera explicat quins anaven a ser els criteris de contractació d’aquest personal temporal”, afirma Salom.

Al dia següent del plenari s’efectuaren les contractacions de personal laboral destinat a la adequació de la instal·lació elèctrica de baixa tensió del Magatzem de Ribera. Aquesta contractació, un oficial electricista i cinc peons, s’ha dut a terme a través d’un procés de selecció clar i transparent. “Lamentablement, l’equip de govern sol contractar de manera discrecional gent del seu entorn més pròxim, cosa que venim denunciant des de fa anys, per la qual cosa no anem a donar cap tipus de cobertura que permeta que continuen fent-ho”.

En opinió del Bloc, la contractació de personal temporal s’hauria de fer sistemàticament mitjançant borses de treball, que s’actualitzaren periòdicament, en les que, especialment pels moments tan greus que patim, el criteri del departament de benestar social es tinguera molt en compte.

“No dubtem que les persones a què es contracte finalment puguen estar necessitades de feina, però no arribarem a saber mai si ho estan més o menys que altres desocupats de la nostra ciutat. Tampoc ens val l’argument que totes les contractacions efectuades per l’ajuntament són legals, faltaria més, però el principi d’igualtat d’oportunitats per a nosaltres els del tot irrenunciable”.

Per tant, tenim clar que una vegada més l’equip de govern ha tornat a actuar de manera discrecional, simplement perquè el temps amb què s’ha procedit a contractar és del tot impossible fer un procés com el que caldria. Per tant, s’han realitzat contractacions de manera aleatòria, sense borses de treball, ni una visió clara de la situació de les famílies més necessitades de Carcaixent.

Bloc-Compromís Carcaixent

13 Comentarios

 1. Això venim dient el Sindicat de CCOO. des de fa un munt d’anys, però com sempre fan cas omís i contracten a qui els ve de gust i si és possible tenir estomacs agraïts millor que millor. Això de les borses de treball seria el correcte i anar rodant, perquè sempre es veu als mateixos treballant per a l’ajuntament.

 2. ¿ Para cuando en vez de pedir al PP-Juanito , se le va a exigir seriamente , con todos los medios que la oposición tiene a su disposición , que se creen y utilicen bolsas de contratación ?

  ¿ Para cuando una investigación de las personas que han sido contratadas por el equipo de gobierno y , que de una forma u otra se les puede relacionar con ellos o con los partidos?

  Que tal algo así para gente relacionada con el Bloc que más de una vez se ha comentado en este foro de la existencia de cierto enchufismo.

  ¿Que pasa con el Papero que está contratado por Procarsa y esta trabajando con la Brigada ? ¿ le parece bien a la oposición ? ¿ o les parece mal y se conforman con decirlo ?
  ¡¡¡¡ Que pringaos somos los ciudadanos de Carcaixent !!!!, no me extraña que el equipo de gobierno haga lo que les pasa por los ……………..

  A llegado a mis oídos que estas últimas contrataciones se han realizado con el fin de realizar trabajos de electricidad en el Magasent.¿Habrán contratado a gente con nociones básicas para realizar este tipo de trabajo especializado ?
  ¿Y el » Guapet » y su colla que hacen , reducirles las jornada laboral o darles vacaciones ?.

  ¿A quién han contratado en la nueva planta de compost familiar de uno del PP ? ¿a quienes más habrán contratado ? ¿ se podrá saber ?
  ¿Que familiar de uno de UV ( perdón del PP ) estará también contratado ?

  ¿Quien de la oposición se va a atrever a hacer una lista de enchufados y mamamandurrios ? ¿nadie ?.

  • Juan no t´ enteres de res, CCOO. a nivell comarcal i local té poder per demanar-li a l’ajuntament el que correspongui com a sindicat i així ho ha fet durant anys i així ho seguirem fent, una altra cosa és que el PP ho faci. I Juan no seràs el Papero? perquè si ets i t’atreveixes a dir-ho públicament et contesti com et mereixes.

 3. Clarament aquesta noticia es un clar llavat de cara en tot el que ha passat recientement en lo del fem.
  el que es diu ací es veritat i no hi ha res que objectar.
  Pero habera eixit aquesta nota sino haguera passat la polémica del fem?
  Despres del plenari paco Salom trau lo del fem atacant a part de l’ oposició i quant l’ ataquen a ell de fer-li el joc al pp, trau aquesta Nota.

  No canta molt?
  A mi em pareix que si. Un poc de disimulo Perfavor.

 4. Los Ayuntamientos deben de realizar las contrataciones con publicidad, igualdad, etc. etc.
  No he visto por ningún lado estas cosas. Por lo que no comprendo que se diga que estas contrataciones son legales.
  Estamos hablando de dinero público, de todos los ciudadanos.
  Y menos aun entiendo que los sindicatos no denuncien estas cosas.
  En materia de personal no tiene ninguna verguenza en contratar a quien les da la real gana.

 5. Lo del Ayuntamiento en materia de personal es fuerte, pero aun es peor en Procarsa, que pese a ser empresa pública hacen lo que les sale de las pelotas y contratan sin ningun pudor, y para muestra un botón. El papero que como no pudo entrar de concejal, pues lo han metido allí. Sin publicidad ni igualdad ni verguenza.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here