La Societat Musical de Benimuslem celebra su XX aniversario

0
613

 La Societat Musical de Benimuslem, ha celebrado el XX Aniversario desde su fundación, y la entrada de Educandos en la recién constituida Banda Juvenil, como primer paso, antes de entrar en la Banda “gran”.

Esta sociedad es un orgullo para los 700 habitantes que tiene el pueblo, y cuenta con una escuela de música de 30 alumnos.

Dentro de los actos de este XX Aniversario, el Ayuntamiento acogió una exposición, donde se podían ver, el Acta Fundacional de la Societat,  fotografías, programas de los conciertos y audiciones, placas conmemorativas de festivales y conciertos, recordando los 20 años.

En la fotografía, de izquierda a derecha: Josep Ferrer (Director), Amadeo Soler, Rubén Viejobueno, Abel Viejobueno, Borja Martí, Miquel Estarlich, Damaris Asensi, Alba Ripoll, Amparo Ferrando, Mª Neus Chapí, Gema Asensi, Mª Antonia Vilar (Alcaldesa),Vicent Martí (President de la Societat Musical Benimuslem).
Miembros de la Banda infantil: Iván Soler, Ángel Arroyo (Saxo alt), Judith Soler,  Gustavo Ucher (Percussió), Samuel Soler (Trompa), Marta Iznardo (Clarinet), Andrea Almiñana (Flauta), Carla Ñunez i Paula Perpinya.

Una cosa molt gran en un poble menut

 

Els principis, com sempre, són difícils, però a un poble com Benimuslem d’uns 600 habitants, un grup reduït de pares i mares s’encabotaren en formar una bandeta, on els seus fills pogueren estudiar i formar-se en eixe meravellós ens que és la música a la nostra terra.

Diversos són els directors que han format part d’aquest ja llarg projecte. El primer fou Modest Nicolás, centrat en començar el treball amb el grup. Després, va vindre Don Paco, Francesc Vidal, qui fomentà la unió entre les diferents cordes amb l’ensenyament dels instruments.

Més endavant, Raül Pons, proposant la creació de l’Escola de Música i formant als educands per continuar amb els estudis mitjans i superiors, a més de fer banda. Després d’uns anys

d’incertesa amb diversos mestres ha tornat Josep Ferrer, membre fundador d’aquesta banda i un orgull per a tots nosaltres, amb una tasca continuista de l’època més fulgurant.

Dels músics i educands,¿quants hauran passat per aquesta Societat? En major o menor mesura, quasi tots els qui van nàixer després de l’any 1985, tot un guany per als dirigents i molt més per als qui gaudim veient com açò creix any rere any.

 

Que dir de tota la gent que ens ha recolzat durant aquestos anys? Com tornar-los els favors, les alegries, el suport i la comprensió que ens han oferit? Nosaltres els donem les gràcies públicament atés que l’altra forma és realitzant els diferents concerts que us brindem al llarg de l’any.

En definitiva, la Societat  Musical Benimuslem és una cosa molt gran per a un poble xicotet. Per això mateix, és tasca de tota la localitat contribuir per continuar amb aquest projecte, evitant deixar-lo caure i procurant que creixa el màxim possible.

 

Rubén Viejobueno, Regidor de Cultura

Eduardo Sala / corresponsal             Foto: Societat Musical Benimuslem

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here