Benifaió aprova les bases per a regular el projecte agrícola del Banc de Terres

0
455
El futur de l’agricultura

L’edil d’agricultura assegura que este projecte ha tingut «un gran èxit i inclús ha sigut copiat per altres municipis».

El reglament que va ser aprovat en el ple de dimarts passat amb els vots a favor de tots els partits polítics.

El Banc de Terres de Benifaió és una iniciativa del Consell Agrari Municipal amb la que s’intenta pal.liar l’abandanoament de les parcel.les rústiques i al mateix temps intentar donar solució a la creixent problemàtica agroambiental derivada de l’abandó dels camps contribuint d’esta manera al manteniment del paisatge agrari del terme municipal. Així resumix les Bases reguladores l’objectiu d’este Banc de Terra, un reglament que va ser aprovat en el ple de dimarts passat amb els vots a favor de tots els partits polítics.

L’edil d’agricultura José Vicente Alepuz va aclarir que «la creació d’este Banc de Terres pretén incentivar als propietaris de parcel.les abandonades a la seua posada en cultiu a través de terceres persones», un projecte impulsat en 2008 per esta regidoria i que quatre anys després «s’ha consolidat i inclús ha sigut copiat per altres municipis».

Amb el Banc de Terres es pretén informar i facilitar el contacte entre els propietaris de parcel.les aptes per a l’explotació agrícola ubicades en el terme municipal i persones interessades en el seu cultiu. Es tracta d’un registre administratiu de caràcter públic Este registre funciona com un instrument de posada en contacte entre l’oferta i la demanda de parcel.les rústiques cultivables ubicades en el terme municipal de Benifaió.

Les bases establixen que el Banc de Terres Agrícoles de Benifaió tindrà la seua seu en el Consell Agrari Municipal de Benifaió situat en l’Ajuntament de Benifaió tercera planta. Les persones propietàries de parcel.les agrícoles ubicades en el terme municipal de Benifaió que desitgen la seua inclusió en el banc de terres podran sol.licitar l’alta en este consell a través de la seua secretària.

Alepuz va assegurar que este projecte «s’unix a altres iniciatives que hem dut a terme des d’esta regidoria com els horts d’autoconsum, cursos per a agricultors, conferències sobre agricultura ecològica, etc…».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here