Més Algemesí presenta una preussupostos alternatius per a potenciar l’ocupació i el camp

0
501
Josep Bermúdez

Els pressupostos per a 2013 presentats per l’equip de govern són uns mals pressupostos per a Algemesí. Són uns mals pressupostos perquè, tal i com ja avançàrem, preveuen ingressos com els de la venda de places del pàrquing o els ingressos per la rotació de la segona planta que no es produirà, però sobretot  perquè la distribució de les despeses que s’ha fet és injusta i incoherent.

Es per això que MÉS ALGEMESÍ, a partir del suggeriments i aportacions que hem rebut en el període d’exposició al públic del projecte de pressupostos, hem realitzat uns pressupostos nous i alternatius que acabem de presentar fa pocs minuts com a esmena a la totalitat. En total MÉS ALGEMESÍ ha canviat 61 de les partides d’ingressos i despeses. Front a un pressupost irreal que contempla 18.275.307,74€ d’ingressos, nosaltres hem elaborat un pressupost molt més realista que preveu una baixada d’ingressos de 3’73% i per tant un sostre d’ingressos de 17.618.137,74€ (657.170,00€ menys). Malgrat ser un pressupost quantitativament inferior és qualitativament superior i més d’acord amb els temps que vivim. Els pressupostos de MÉS ALGEMESÍ són uns pressupostos solidaris, pensats per a garantir els serveis bàsics que s’ofereixen als ciutadans i centrat en impulsar l’economia i la creació d’ocupació. S’han eliminat partides que en la conjuntura actual no tenen cap sentit com gastar-se 600.000€ en un Mercat o 217.000€ en la gestió del pàrquing i l’ORA, s’ha reduït despeses innecessàries com 39.000 dels euros destinats a protocol, s’ha rebaixat les despeses en alliberats i personal de confiança en 85.000€  (42%), o s’ha proposat una rebaixa del 9% de la partida de comunicació. Gràcies a eixes mesures d’austeritat hem aconseguit alliberar recursos per a aquelles partides que deurien ser prioritàries. A més d’invertir més en aquells temes que hem proposat enguany com la reposició i manteniment de la senyalització viària (40% més), programa de foment de la bicicleta (6.000€), reparació d’infraestructures i carrers (que dupliquem passant de 80.000€ a 160.000€), la potenciació de l’Oficina Virtual (que dotem amb 10.000€), … hem augmentat la inversió en serveis bàsics com la biblioteca, cooperació, campanyes de medi ambient o joventut.

Però allò que ha centrat la nostra preocupació ha estat l’economia i l’ocupació, vertader eix vertebral del nostres pressupostos. No sols hem previst eixes dues partides de 30.000€ per a empreses de les que ja us hem informat, sinó que hem previst moltes altres actuacions. Hem reservat 120.000€, a banda dels previstos en el projecte de l’equip de govern per a tres partides destinades al foment de l’ocupació: una per a dones desocupades (40.000€), un altra per a majors de 55 anys (40.000€) i una darrera per joves desocupats (50.000). El camp, com a motor de l’economia local també ha centrat les nostres preocupacions. Hem augmentat un 400% la partida destinada a ajudes agràries i hem mantés els 110.000€ del programa de “carreteres i camins ruralsque enguany desapareixia.

Per primera vegada en la història d’Algemesí, que nosaltres tinguem notícia, han estat presentats uns pressupostos alternatius detallats i treballats partida per partida. Hem comprovat un per un el nivell d’execució en anys anteriors de cadascuna de les quasi 700 partides d’ingressos i despeses que conformen el projecte, i a partir d’això i dels nostres criteris polítics hem elaborat aquest pressupost. És un pressupost totalment realista, que no fa cap concessió a la fantasia política,  i que si s’aprovés podria portar-se perfectament a la pràctica l’any vinent. Els pressupostos que presenta MÉS ALGEMESÍ són, al nostre parer, els pressupostos que necessita Algemesí i que, tot i que per si sols no solucionarien al dramàtica situació que s’està vivint, sí que contribuirien modestament a afrontar-la, a diferència dels que presenta l’equip de govern que són per a 2013 però estan pensats encara en la mentalitat de 2007.

Josep Bermúdez

Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here