EU-Alzira denuncia que per a l’equip de govern l’alumnat de l’escola pública “és de segona”

0
323
Ivan Martínez

Després d’una primera convocatòria de les beques per part de l’equip de govern, que excloïa deliberadament les famílies de l’escola pública com va denunciar EU, ara s’ha aprovat una repesca.

En la primera convocatòria s’han gastat uns 40.000 euros, només per als col·legis privats concertats, subvencionant el 100% del cost del menjador. Per tant, en la repesca, a penes destinaran uns 20.000 euros, en les que s’inclou una altra vegada l’escola concertada i també la pública, però, els xiquets, només percebran la meitat total del cost del menjador. Les famílies tindran que pagar el 50% del cost del menjador.

Aquest acord s’ha traslladat als directors dels centres escolars, però no s’ha pres en el Consell Escolar Municipal amb el conjunt de la comunitat educativa. I el més greu és que no hi ha hagut convocatòria pública que establira les bases (com s’ha fet en les altres ocasions).

Per tant, des d’EU demanem aclariments públics a la regidora d’Educació, a la Sra. Juárez. I també denunciem la política del PP que, a la vegada que retalla a l’escola pública i a conjunt de la gent treballadora, beneficia a l’escola privada.

Bona mostra és que, mentre s’han augmentat en els últims anys un 50% de la matrícula pública per part de la Generalitat, ajuntaments com el d’Alzira (però també Carcaixent o Xàtiva) han cedit quantitats milionàries a la universitat privada de l’arquebisbat de València. En el cas d’Alzira, s’han cedit dels diners de tots 5 milions d’euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here