Bloc demana a Botella que retire els fons municipals dels bancs que executen desnonaments

9
415
Paco Salom

El Ple de l’Ajuntament de Carcaixent tractarà demà una moció presentada pel Grup municipal Bloc-Compromís per la qual s’insta el Govern de l’Estat a canviar la legislació hipotecària, amb la finalitat de regular la dació en pagament i evitar els desnonaments.

Els desnonaments depenen, bàsicament, d’una normativa de competència estatal, encara que els efectes dramàtics es concreten en l’àmbit municipal, ja que és als ajuntaments on es dirigeixen les persones i famílies afectades en busca d’ajuda.

Per això, Bloc-Compromís proposa a l’Ajuntament de Carcaixent que es posicione en esta matèria, i que pressione a l’Administració de l’Estat perquè es paralitzen tots els desnonaments d’habitatge habitual, sempre que la causa de l’impagament siga sobrevinguda, i quan es tracte deutors de bona fe.

La moció també insta l’executiu perquè regule la reconversió del parc d’habitatges que acumulen les entitats financeres en un parc públic de lloguer social. I proposa la retirada dels fons municipals d’aquelles entitats financeres que executen desnonaments de veïns a Carcaixent.

En els últims temps s’ha produït un augment vertiginós de les execucions hipotecàries, amb la conseqüent expulsió de milers de famílies de les seues cases. La falta d’actuació en matèria legislativa, ha propiciat que el número de casos i drames humans que comporta esta situació, haja crescut de forma exponencial.

Ha sigut ara, a causa de la pressió social de les plataformes d’afectats per les hipoteques i el suïcidi de dos persones, quan el drama dels desnonaments ha esclatat amb més intensitat.

Les últimes enquestes indiquen que el 95% de la societat es mostra a favor de la modificació de la llei hipotecària i en contra dels desnonaments. Ha hagut de ser la pròpia societat, juntament amb jutges, periodistes i altres agents socials els qui han posat de manifest la tremenda injustícia que causa a les persones este drama social.

A l’Oficina del Cens Electoral hi ha validades 614.246 signatures de la Iniciativa Legislativa Popular impulsada per la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques i per altres organitzacions socials i sindicals.

La pressió social ha fet que s’haja aprovat un decret llei que, des del punt de vista dels sectors directament afectats, la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques, és totalment insuficient i no va a resoldre el problema més que en una mínima part. S’ha eludit establir una moratòria de desnonaments eficaç, que és una exigència unànime, deixant fora a centenars de milers de famílies.

Cal recordar que, molt abans que PP i PSOE es posaren a treballar en el tema, Compromís ja havia presentat una proposició de llei de mesures contra el sobreendeutament personal i familiar i de protecció davant els procediments d’execució hipotecària de l’habitatge habitual a les Corts Valencianes.

Bloc-Compromís Carcaixent

9 Comentarios

 1. Menudos demagogos del tres al cuarto. Que cuentas municipales queréis que retire el ayuntamiento de carcaixent, si esas cuentas están mas secas que una mojama!!! Como os gusta hacer ruido tontamente. Les recuerdo, sres del bloc de carcaixent, que para una prueba, un botón… en benifaió por poner un simple ejemplo y sin ir mas lejos, el bloc presentó moción de censura junto al pp contra el psoe con tal de tocar el cielo (la alcaldia). Será muy diferente de lo que pueda suceder en carcaixent las próximas elecciones??
  O tot aço es una llavaeta de cara i un poquet de soroll per a que no es note tant si arriva el moment de fer el mateix??? JAJAJA… TO BE CONTINUED…..

 2. Supongo que los señores del bloc estarán enterados de las finanzas del MIA , así que no se a que viene la propuesta de esa medida de presión.
  Más bien son los bancos los que pueden presionar al MIA con la amenaza de no renovar las pólizas.
  ¡¡¡ Que ridículos son esta gente del bloc !!! , hacen igual que el PP , tomar al ciudadano por un atajo de incapacitados mentales.
  Creo que el Sr. Raul no va demasiado desencaminado al pensar lo que puede ocurrir a las próximas elecciones ( » Dios los cría y ellos se juntan » ).
  En la actual legislatura le ha tocado a Juanito el mantener expresamente el chancullito que se llevan entre manos nuestros representantes , pero creo que a las próximas el bloc no se va a poder escapar. jaaa jaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaa

 3. Pues a mi no me parece tan disparatada la propuesta porque al margen de lo poco que pueda tener el ayuntamiento en el banco hay que considerar que los bancos si que pelean por conseguir que los ayuntamientos los elijan para realizar los pagos y los cobros ya que eso les supone trabajar con mucho dinero.
  Del mismo modo que la mobilización de la gente y la presion que realizan en la calle comienza a dar resultados si los ayuntamientos se posicionaran claramente contra los bancos que abusan de los ciudadanos igual si que se conseguiria suavizar las condiciones que se derivan del impago de las hipotecas.

 4. Que forma de hacer el ridiculo.Y esta plataforma quieren ser los gestores de la póxima legislatura. Pero que fondos hay que retirar de los bancos. ¿Saben vds. como está la tesorería ?
  Basta de demagogia.

 5. Gràcies pel vostre recolçament. No pretenc menysprear l´essència de lo que simbolitza el bloc en realitat, però sincerament.. sé molt be del que parle, i els que representen aquesta formació politica a carcaixent, no apliquen per a res la doctrina que ampara l´essència d´aquesta formació politica com es el Bloc.
  Açò son:
  «LOS MISMOS PERROS CON DISTINTOS COLLARES»
  Sense anim d´ofendre i en sentit figurat. No podeu imaginar-vos l´impotència de vore el teu vot desperdiciat i veus quan el teu voy va a parar a la dreta que és a qui justament mai votaríes. Ja voreu, ja. A les pròximes eleccions municipals igual s´enrecordeu d´aquestes paraules.
  Salutacions.

  • No se que fondos habría que retirar, desde luego los destinados a las nóminas no serán, ya que aparte de no cobrar la paga extra de navidad encima nos dicen que la mensualidad normal del mes de diciembre no la pagarán hasta año nuevo. Asi que como no sean los «fondos de reptiles» los que haya que retirar.

   • ¡¡¡ Estos del Bloc siempre llegan tarde !!! je je
    ¿Que no se han enterado que el PPJuanito ya a retirado los todos fondos posibles para comprar y derribar Correos ? Si se han enterado aunque no han echo mucho por evitarlo.

    Ahora , Sr.Funcionario municipal , usted nos dice que , aparte de no pagar la extra , tampoco van a pagar diciembre ¿ De que van estos del PP ?
    ¿No acaban de modificar el plan de austeridad para poder contratar ?
    ¿Pa que contratan a más gente si no pueden ni pagar a los que ya tienen?
    ¡¡¡¡ Menuda gente tenemos administrando el MIA !!!
    Pero que sepa usted , que toda la culpa no la tienen los políticos ( los que tenemos ya sabemos que no dan mucho de sí jaaa jaaa jaaaaa ) les hace falta una buena ayuda , que obtienen de algunos de sus compañeros de trabajo . Creo que algunos tendrían que empezar por mirarse el ombligo o la espalda.

 6. Senyor, sempre parla qui més ha de callar, si la gent mirara anys enrere crec que voria una cara del Bloc no tan agradable ni populista. O ja no es recorda el recolzament al PP en la sombra? Sempre igual, tot amb mires al vot, però res per al poble!

 7. Ara ara que el Bloc es veu més propet al poder ara comença a fer demagogia, pero i totes les anteriors legislatures de Lola que? Poca calor, interesava més estar callaet i amb la butxaca calenteta, sols ara que s’ho veuen mes prop començen a fer ruido. Quina poca vergonya xe!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here