Més Algemesí proposa un Conservatori d’Empreses i la projecció exterior

0
359
Josep Bermúdez

MÉS ALGEMESÍ continua treballant en l’elaboració dels pressupostos. En el dia de hui, a les 19:30 al Casino, celebrarem l’assemblea participativa per recollir suggeriments i aportacions dels ciutadans i ciutadanes. Fa deu dies que tenim penjat el projecte de pressupostos i algunes persones ens han fet arribar ja les seues idees. Fruit d’eixa comunicació és el fet que a plenari portarem la proposta de crear partides exclusives per impulsar la reactivació econòmica de les empreses locals.

Tenim un equip de govern amb molt poc impuls i imaginació. Per ajudar realment a les empreses únicament se’ls ocorre anar a fer-se fotos amb elles i augmentar les subvencions a l’associació d’empresaris i de comerciants. No és que ens semble mal, però això sols no serveix. Sols, els autònoms tenen, des de fa anys, una línia d’ajudes reals i efectives (50.000€), però no els empresaris. MÉS ALGEMESÍ proposarà la creació de dues partides que poden ajudar a sobreviure a les nostres empreses i que estarien dotades amb 30.000€ cadascuna. Les partides serien les següents

  1. Programa per a la promoció externa de els nostres empreses”. Seria una partida destinada a la projecció comarcal, provincial, nacional i internacional  de les empreses del nostre poble, dita partida estaria encarada a ajudar-les a assistir a Fires Comercials  i trobades de distribuïdors fora de l’àmbit local, amb l’objectiu clar de promocionar la nostra industria i economia. Aquesta partida aniria acompanyada d’uns criteris i barem per tal de determinar l’ajuda, obligant a l’empresa a justificar documentalment tant les despeses que se sol·liciten com la pertinència d’assistència a l’esdeveniment comercial.
  2. Programa municipal ‘Conservatori d’Empreses’. Es tractaria d’una adaptació a la situació actual de la idea coneguda com a “Viver d’Empreses” amb la qual també pot, en un futur, conviure. La creació de noves empreses és important, però aquesta vessant la tenim parcilament coberta amb l’ajuda als nous autònoms que ja està contemplada. L’objectiu prioritari i primordial actual seria, no tant el crear noves empreses –Viver-, sinó conservar aquelles que estan ja funcionant –Conservatori-. Cal garantir els llocs de treball per a les empreses amb problemes econòmics donat que el tancament o mort d’una empresa implica un trauma personal i familiar per als treballadors que queden condemnat a l’atur. Així aquesta partida aniria destinada, previ consens i estudis dels tècnics, a ajudar a aquells empreses amb dificultats (oferint espai d’ubicació de l’empresa si és el cas, compartint recursos comptables i/o administratius, aprofitant sinergies, actuant com a central de compres, etc…) És la mateixa filosofia que la del “Viver” però aplicada a empreses amb dificultats a les qual se’ls ajuda a superar, durant un temps, les dificultats.

Pensem que la política econòmica és fa amb fets i no amb fotos, i aquestes dues propostes són realistes i senzilles, i aniran acompanyades als pressupostos d’altres partides sobre ocupació que ja explicarem. MÉS ALGEMESÍ les proposarà en l’aprovació dels pressupostos, i si dissortadament per a l’empresariat no ixen endavant, les presentarem als empresaris, les millorarem amb les seues aportacions i les tornarem a presentar per un altra via durant 2013.

Josep Bermúdez

Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here