Aportacions de Compromís per Alzira al pressupost del Consell

0
322

En primer lloc cal remarcar que el deute actual de la Generalitat, a data de hui, amb l’Ajuntament d’Alzira en diferents partides supera els 5 milions d’euros. Respecte als pressupostos de la Generalitat en referència al nostre Ajuntament caldria ressenyar els següents aspectes:

-Les 2 Residències de la Tercera Edat i les 3 Escoletes Infantils d’Alzira continuen estan pressupostades a l’Ajuntament d’Alzira, quan aquesta és una despesa que hauria d’assumir la Generalitat (el 2012, residències 2.657.000 € i les escoletes 451.750 €). Malgrat els ingressos de l’Ajuntament per aquests temes, hi ha un dèficit per a les arques municipals d’uns 2 milions d’euros, els qual hipotequen la gestió econòmica municipal. Des de fa uns anys, en cada debat pressupostari des del BLOC i ara Compromís hem vingut demanant a l’equip de govern la seua reclamació a la Generalitat Valenciana per a que la Conselleria competent assumisca eixa despesa, ja que es tracta de qüestions de la seua competència.

-La creació i/o condicionament d’un local que puga acollir la seu d’una central de Xarxa Social d’atenció i coordinació de les necessitats bàsiques de la cada volta més creixent ciutadania amb mínims de subsistència. Pensem que la inversió seria mínima en quan a l’adaptació de locals del mercat municipal.

Casal Jove

Grup Municipal de Compromís

-La nova construcció del CEIP García Sanchis ha deixat buides les aules i instal·lacions de l’antic centre. Sols seria necessàries unes reformes i condicionament mínim per poder utilitzar-les. No entenem quin tipus de negociació té l’actual equip de govern del nostre ajuntament amb la Conselleria d’Educació i quina utilitat li volen donar. Des de Compromís per Alzira venim reclamant la possibilitat de reconversió de les mateixes en un Casal Jove, entre d’altres possibilitats.

-També portem temps reclamant, i l’equip de govern tampoc ha fet res al respecte, sobre una Central de la Policia Local. Les instal·lacions actuals de la Policia Local són clarament insuficients. Per tant, la Conselleria de Governació deuria fer l’esforç d’invertir en una nova Central dotada de les últimes tecnologies i amb l’espai suficient per al desenvolupament de la tasca que la policia local té encomanada. Tot açò, amb un emplaçament nou – als voltants del barri de l’Alquerieta- millorarien la qualitat de vida dels veïns d’Alzira i les condicions laborals dels policies.

-L’Escola d’Educands de la Societat Musical d’Alzira té uns 400 alumnes. Amb les instal·lacions actuals no disposen de l’espai suficient per donar les classes amb normalitat. Considerem que es podria fer un conveni amb la Conselleria d’Educació per construir un local d’educands adequat per a la Societat Musical d’Alzira.

-El tancament del CEFIRE d’Alzira ha comportat també la desaparició dels seus fons bibliogràfics. Donat que a la nostra ciutat ha d’inaugurar-se en breu la nova Biblioteca, hem demanat a la regidora d’Educació i a la pròpia alcaldessa que s’interessen i realitzen les gestions escaients amb la Conselleria d’Educació, per què aquest fondo puga passar a les prestatgeries de la mateixa.

-La presència del “morrut roig” (picudo) als jardins i parcs de la nostra localitat està fent una desfeta important en el nostre patrimoni de palmeres. De les més de 2.000 palmeres de la ciutat, pràcticament el 20 % de les mateixes es trobem mortes. Reclamen a la Conselleria d’Agricultura, inversions en prevenció, tractament i cura de les nostres palmeres.
Diego Gómez
Portaveu Compromís per Alzira

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here