Sueca celebra el Dia Internacional contra la violència de génere

0
290

Les Regidories de Polítiques d’Igualtat i Acció Social de l’Ajuntament de Sueca han organitzat hui, junt amb el col·lectiu de persones que participen en el Programa Riu Sueca, una sèrie d’actes en commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que se celebrarà el pròxim 25 de novembre. En primer lloc, en el balcó de la fatxada principal de l’edifici consistorial, s’ha penjat un mural realitzat divendres passat per ciutadans i ciutadanes del municipi els quals van voler, mitjançant frases o paraules, mostrar la seua repulsa a esta xacra social i el seu suport a les víctimes. A continuació, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Mª José Sarrió, ha llegit un manifest acompanyada de l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho; i els seus companys en l’equip de govern, Joan Baldoví, Manoli Egea, Enrique Vidal, Raquel Tamarit i Teresa Ribes.

“Volem fer una crida general a la societat perquè junts ens mobilitzem i ens comprometem en la lluita contra esta immensa crueltat que només produïx dolor, por i mort en les dones i en els xiquets i xiquetes que, igualment, al costat de sa mare, la patixen. Pensem que no podem de cap manera tolerar esta llarga llista de víctimes directes i indirectes. Haurem de dir: Prou! Cada persona, cada família i cada institució, haurem de posar tot el nostre esforç possible per a eradicar la violència de gènere”, en paraules de Sarrió.

La regidora de Polítiques d’Igualtat ha afirmat, així mateix, que “encara ens queda molt per fer si realment volem construir unes relacions de parella igualitàries basades en el diàleg, el respecte i la tolerància. I, per això, haurem de proporcionar, sobretot a la nostra joventut, una educació no sexista que modifique verdaderament l’esquema que encara tenim instaurat en les arrels de la nostra societat, basat en la supremacia de l’home sobre la dona”.

Després del manifest, s’ha procedit, per part dels ciutadans i ciutadanes, a la lectura de poesies i relats curts, alguns d’ells obra de víctimes de violència de gènere. La regidora d’Acció Social, Pilar Moncho, ha participat també en esta activitat llegint dos relats curts “triats per la senzillesa que ha utilitzat una víctima a l’hora de relatar l’horror i la cruesa de la situació que ha patit”. Esta lectura ha estat acompanyada per la música en directe interpretada al teclat per Mireia López, una de les membres del col·lectiu que participa en el Projecte Riu Sueca contra la violència de gènere.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here