Alumnes i mestres de l’IES de Carlet porten un any castigats a no tindre cafeteria-menjador

0
366
Interior de la cafetería

El Grup Municipal de Bloc-Compromís de Carlet ha denunciat la “gestió desastrosa” de la Conselleria d’Educació que en molts aspectes té l’origen en les retallades però que en altres és, segons el Grup Municipal, “de pura incompetència”.
Més de 700 alumnes de l’IES Eduardo Primo de Carlet han passat tot el que duem de 2012 sense el servei de la cafeteria-menjador perquè des del Nadal passat, en què els anteriors adjudicataris van deixar el servei, la Conselleria no ha permés que l’institut es fera càrrec provisionalment de la contractació ni ha dut a terme una gestió mínimament eficaç que poguera donar un servei en un temps prudencial.
No serà fins al proper mes de desembre que podran entrar uns nous adjudicataris i que l’institut podrà tindre de nou la cafeteria en marxa, amb la qual cosa haurà passat pràcticament un any des del seu tancament. Durant tot aquest temps, entre altres coses, els alumnes no s’han pogut quedar a dinar en els dies en què tenien classe de vesprada. Cal assenyalar que la cafeteria compta amb una cuina molt ben equipada per a respondre a les necessitats dels usuaris.
Es dóna la circumstància que en este curs, a causa de les retallades en la prestació del servei de transport per part de la Conselleria, el centre s’ha vist forçat a implantar per primera vegada la jornada intensiva, per la qual cosa enguany els alumnes d’ESO i batxillerat només tindran classe als matins.
El regidor de Bloc-Compromís Josep Àngel Hervàs ha manifestat al respecte que “és descoratjador veure com al costat de totes les mesures negatives que s’han pres per part del PP en el tema educatiu a Carlet, com l’eliminació del batxillerat nocturn després de 30 anys, la supressió de professorat, la massificació de les aules, les retallades en el transport escolar, etc., deixen també sense funcionament la cafeteria de l’institut que ha donat un servei important als més de 700 alumnes des de les 8 del matí fins a les 9 de la nit, impossibilitant entre altres coses que els alumnes es pogueren quedar a dinar al centre.”
Hervàs ha afegit que “és indignant que tot açò passe per pura incompetència de la Conselleria d’Educació, que no ha deixat que es gestionara des de l’institut i ho ha gestionat de forma absolutament desastrosa, per la qual cosa des del nostre punt de vista té un zero redó”. El regidor de Bloc-Compromís ha conclòs exigint a la Generalitat “que no torne a ocórrer un cas com este que, junt a totes les altres mesures negatives cap a l’ensenyament, tant ha perjudicat els alumnes.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here