La Plataforma d’Entitats Locals Menors es converteix en Federació per a lluitar contra la seua desaparició

0
352
Reunió en Jesús Pobre

La Plataforma acorda per unanimitat constituir-se en Federació autonòmica, realitzar una proposta estatutària per a la seua inscripció en la Federació Estatal, i obtindre un pronunciament exprés de la Generalitat Valenciana i la resta d’organismes supramunicipals per a la seua permanència.

El divendres 16 de Novembre de 2012, la Plataforma d’EATIMs de la Comunitat Valenciana s’ha reunit en el saló de plens de l’EATIM de Jesús Pobre, comptant amb l’assistència dels Alcaldes-Presidents de El Perelló, Mareny de Barraquetes, Barraca d’Aigües Vives, La Xara, Jesús Pobre, i per delegació, El Ballestar i La Llosa de Camatxo, seguint l’orde del dia convocat pel seu coordinador, entre estos, l’informe de situació, la proposta estatutària per a la FEEM, així com les accions a emprendre a nivell autonòmic i provincial.

El Coordinador i el representant de la plataforma, José Miguel Fos de l’EATIM de El Perelló, i Jordi Sant Jaume, de l’EATIM de Mareny de Barraquetes, han informat dels avanços obtinguts fins a la data per a la modificació de la supressió de les Entitats Locals Menors, sense oblidar que no cal abaixar la guàrdia, i seguir en la mateixa línia per a la seua supervivència. De les actuacions empreses, destaquen les reunions mantingudes a Madrid amb la Secretària d’Estat, la Defensora del Poble, grups polítics, així com de la Diputació de València, el gabinet del Conseller de Gobernació Serafín Castellanos, i les adhesions de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, l’AVA, la VA UNIR de llauradors, i els Ajuntaments d’Alzira, Dénia, Benifaió, Sueca i la Pobla de Benifassà, culminant amb la reeixida manifestació del passat 10 de Setembre de 2012 a Madrid, i l’entrega de 52.000 firmes en contra de l’avantprojecte.

José Miguel Fos ha destacat, que des de l’existència de l’informe de l’avantprojecte de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local, només les Entitats Locals Menors estan duent a terme iniciatives, i plantejament de noves propostes i alternatives per a la seua modificació o retirada.

Després de l’informe de situació, els cinc Alcaldes-Presidents amb la delegació de les dos restants Entitats Locals Menors, han elaborat una proposta estatutària per a la creació de la Federació Estatal el termini de la qual conclou el pròxim 20 de Novembre, establint entre els seus fins, defendre i impulsar a les Entitats Locals de tot el territori nacional, difondre els seus senyals d’identitat i patrimoni, la qualitat de vida en estos ens, i el seu desenrotllament competencial.

Com a mesures en defensa de les Entitats Locals de la Comunitat Valenciana, la plataforma en ple ha acordat: la constitució legal de la plataforma com a Federació autonòmica, de caràcter permanent, amb l’objectiu d’avançar en el desenrotllament de la figura d’Entitats Locals Autònomes, i rebutjant la despectiva denominació de “menors”; i una vegada constituïda, reclamar de la Generalitat Valenciana i Diputacions Provincials un pronunciament plenari exprés en defensa de la seua existència davant de la justificació de la viabilitat financera d’estes Entitats Locals Menors, i el compliment de les seues obligacions pressupostàries, perquè en cas contrari, s’atemptaria contra l’autogovern, la democràcia i la participació ciutadana dels valencians.

Plataforma d’EATIMs de la Comunitat Valenciana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here