Almussafes denuncia «l’escàs» servici a l’Hospital d’Alzira i la reducció de viatges a València

0
356

Els usuaris d’Almussafes incidixen en el fet que se no té servici públic per a acudir al Centre d’Especialitats de Sueca i que la línia Almussafes-Hospital de la Ribera d’Alzira presta un servici molt escàs, amb tan sols una expedició d’anada i una altra de regrés.

“Des de l’ajuntament entenem que si l’empresa considera que hi ha un servici deficitari i no demostra interés a mantindre una línia que de resposta als interessos de mobilitat dels nostres veïns, que renuncie a la concessió de data 11 de març del 2003 i serem nosaltres els que buscarem una solució”, conclou la primera autoritat municipal, Albert Girona.
D’altra banda des del passat dia 12 de novembre, Autobusos Buñol S.L. ha aplicat una sèrie de reduccions en el servici diari de transport públic regular permanent entre València, Almussafes, Benifaió, que l’esmentada empresa té concedit per part de la Generalitat Valenciana, sense realitzar cap comunicació prèvia a l’Ajuntament d’Almussafes. Els usuaris de la línia s’han vist tremendament afectats per la supressió unilateral per part de l’empresa de tres viatges amb eixida des de la capital valenciana i d’altres dos des d’Almussafes, per la qual cosa, de manera immediata, van traslladar la seua queixa davant del consistori municipal.

La resposta de l’administració local no ha fet esperar i durant els últims dies ha mantingut reunions amb la pròpia gerència d’Autobusos Buñol, amb la Direcció General de Transports i amb els propis veïns afectats per l’esmentada mesura, sent estos últims junt amb els responsables municipals els que han elaborat una proposta de solució que l’ajuntament confia siga acceptada per part de la companyia de transports.

Com a conseqüència de la posada en funcionament de la nova franja horària, l’Ajuntament d’Almussafes ha rebut diversitat de queixes formals, per part dels veïns i veïnes que s’oposen a la limitació de l’horari. “En definitiva, remarca l’alcalde, Albert Girona, la ciutadania afectada per la supressió dels cinc viatges demanda un horari digne en la realització d’este servici de transport públic – l’únic a què tenim accés ja que no disposem d’estació ferroviària -, per això hem instat a totes les parts implicades perquè reconduïsquen la prestació del servici que s’estava realitzant fins a la data esmentada anteriorment”.
La proposta formal acordada en la reunió amb els usuaris celebrada en la Casa Consistorial dimarts passat dia 13 i que el propi alcalde ha traslladat davant de la pròpia gerència de l’empresa i davant de la Direcció General de Transports, incidix en la necessitat separar les Expedicions del Centre Penitenciari de les expedicions de la línia regular València-Almussafes-Benifaió, si bé anteposa a esta petició la necessitat continuar disfrutant de la freqüència horària anterior.
Actualment, les quatre expedicions que ixen de València de dilluns a divendres tenen com a destí el Centre Penitenciari, fent també parada a Almussafes i de les sis expedicions en direcció València, tres tenen el seu origen en la presó. Este fet provoca que l’autobús ja estiga pràcticament complet quan arriba a la localitat, per la qual cosa els veïns d’Almussafes no entenen que l’empresa al·legue que la supressió dels viatges se deu al fet que el servici siga deficitari.

Quant als caps de setmana, després de la modificació unilateral de l’horari, el servici s’ha reduït a només una expedició d’anada i una altra de tornada, conjunta per a ambdós destins (línia regular i Centre Penitenciari), en la franja horària més convenient per als usuaris del Centre, eludint l’obligació de donar resposta a les necessitats transport dels veïns d’Almussafes i aplicant, així mateix, variacions contínues en la ruta que generen una gran incertesa en els veïns de la localitat.
En la reunió mantinguda, els usuaris del servici també van denunciar els continus retards en els horaris regulars, ja que l’empresa intenta aprofitar els horaris i destins de les seues expedicions de manera que siga el mateix conductor que realitza l’anada, el que també complete la tornada, una circumstància que moltes vegades desemboca en casos d’impuntualitat.

Quant a les eixides d’Almussafes amb destinació a la capital, els usuaris consideren que els nous horaris són irracionals. De fet, els veïns argumenten que resulta indispensable mantindre l’autobús de les 13.05 h i de les 15.05 h, encara que estarien disposats a unificar ambdós expedicions en una a les 14.05 h. Així mateix, demanden el manteniment del viatge de les 18.35 h o bé unificar este i el de les 19.35 h en una única expedició a les 19.05 h.

Així mateix, es detalla en la proposta que resulta imperatiu mantindre les expedicions de les 15.15 h i de les 19.30 h. des de València a la localitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here