L’ampliació del centre de salut d’Algemesí es queda en «paper mullat» segons Trenzano

0
463
Marta Trenzano

 

La Generalitat Valenciana no consigna ni un sol euro a l’ampliació del Centre de Salut d’Algemesí. La promesa estavella del PP local en la campanya de 2011 es queda en paper mullat.

Un any més la Generalitat Valenciana s’oblida de la promesa estrella del PP d’Algemesí d’ampliació del Centre de Salut de la ciutat. Lluny queden ja els plànols i les “inauguracions prèvies” amb el conseller al capdavant de la campanya electoral. Tan lluny que ni tan sols els populars se les creuen, ja que ells mateixos van votar en contra a la moció del PSPV-PSOE de demanar a la Generalitat Valenciana els diners necessaris per a emprendre aquesta ampliació. El PP es va dedicar, durant la campanya, a engalipar als ciutadans prometent una cosa que ells mateixos incompleixen un any darrere l’altre. Enguany els pressupostos del Consell també obvien la necessària ampliació del centre de Salut de la Plaça de la Ribera.

En plena campanya electoral, al març de 2011, el conseller de sanitat Luís Rosado va visitar Algemesí per a presentar a so de bombo i platerets el projecte d’ampliació del Centre de Salut. L’esmentat projecte, que només s’ha vist en paper, contemplava la remodelació de la planta baixa de l’actual edifici que alberga el centre de salut i la construcció d’un altre annex, amb una planta baixa i tres altures comunicades amb l’edifici actual. Amb aquesta ampliació es pretenia crear un centre d’especialitats en les quals estigueren presentes les més demandades com, ginecologia, dermatologia, traumatologia i odontologia. L’ambiciós projecte, que el PP paralitza per segon any consecutiu, també preveia un àrea d’urgències/hospital de dia, àrees de radiologia, telecomandaments, sala d’ecògraf i àrea de pediatria i vacunació.

Estafa electoral

Segons ha manifestat la portaveu del grup municipal socialista Marta Trenzano: “el PP demostra, un any més i un pressupost més, que basen les seues campanyes en promeses que ells mateixos saben que van a incomplir i açò és estafar als ciutadans”. Per a l’edil socialista “es tracta d’una nova puntada a la credibilitat de l’equip de govern del PP d’Algemesí, que no para de presentar projectes com el del centre de salut o el mercat, sabent que des de la Generalitat no van a tenir el suport econòmic necessari per a dur-los a terme”. El ben cert és que l’Ajuntament d’Algemesí sí ha invertit uns diners en la compra de terrenys per a dur a terme aqueixa ampliació que ara queden a càrrec del patrimoni local, bastant tocat per la crisi econòmica i la falta d’ingressos.

Per a la regidora socialista, “d’aquell ambiciós projecte Algemesí s’ha quedat amb engrunes, ja que únicament s’ha aconseguit la visita, una vegada a la setmana, d’un neuròleg i un alergiòleg, que són totalment insuficients i res tenen a veure amb la promesa ampliació i millora dels serveis”. Així mateix, Trenzano ha recordat el que sí té Algemesí en matèria de salut: retallades. “S’han retallat les urgències nocturnes, que ara compten amb un sol metge per a tota la ciutat i també per a cobrir les urgències nocturnes d’Albalat de la Ribera, amb el risc que açò comporta. Si es produeixen dues trucades domiciliàries a la nit el facultatiu ha de prendre la decisió d’acudir a una o a una altra i no sempre s’encerta”. Trenzano també ha recordat que “tampoc s’estan cobrint les baixes, ni els dies en els quals els metges fan guàrdia i açò ja ha provocat en altres ocasions llargues llistes d’espera, per exemple en pediatria, i açò no es pot consentir”.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here