El CEIP Garcia Sanchiz d’Alzira fica en marxa l’hort i jardins escolars

0
356
En marxa el campet i els jardins

A les noves instal·lacions situades a la Prolongació de l’Avinguda del Parc hi ha un espai destinat a Hort Escolar. Davant d’aquesta situació el centre es va plantejar el curs passat encetar un nou projecte escolar que vinguera a posar en funcionament un element motivador, engrescador per als membres de la comunitat educativa i que li donara una nova i desconeguda dimensió al treball escolar.

Amb molta il·lusió per part de tots i totes, s’organitzaren els grups de treball amb l’alumnat de 5é i 6é i pares i mares voluntàries que cada dijous es posen la roba de treballar i dediquen un temps a posar en marxa el campet. Com que el projecte també contempla el treball en els jardins, també ens ocupem de que cada vegada siguen més bonics i presenten un aspecte acollidor per a totes les persones que cada dia treballem ací i per a qui ens visite.

La resta de l’alumnat del centre participa igualment fent activitats programades pels coordinadors i que donen cabuda a participar a tots i totes, des de l’alumnat d’Educació Infantil fins a l’últim grup d’Educació Primària.

Com es pot supondre encara estem en període de gestació, l’hort cal arreglar-lo primer, llevar les pedres, llaurar-lo, fer els cavallons… i després, plantar les llavors per a que isquen les plantes, tot seguint un calendari de sembra que a poc a poc anirem elaborant, canviant, experimentant… en companyia de tots. Els jardins seran poc a poc embellits aportant plantes i dissenyant-lo com a nosaltres ens agrade.

Cal destacar la gran dedicació que tots els participants estan posant en el projecte, que no dubten serà un èxit i que, gràcies a ell, l’alumnat aprendrà a tenir una relació diferent amb la terra, les plantes i la seua evolució i que, sobre tot aprendrà a voler un poc més al seu centre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here