Compromís per Alzira sol.licita a l’Ajuntament que es fique al costat dels desnonats

0
383
Carles Aranda

Compromís per Alzira sol·licita a l’Ajuntament que no exigisca el pagament de l’Impost de Plusvàlua als immobles urbans adjudicats a les entitats bancàries després de l’impagament de les hipoteques

Aranda: Dins de la política local, els ajuntaments també han de posar-se al costat dels desnonats per impagament de les hipoteques

Una de les conseqüències més greus de la crisi econòmica, és la presentació continuada de processos judicials per impagament de les hipoteques que porten al final del procés a desnonar els propietaris amb l’agreujant en molts casos de mantenir un deute pendent davant el banc per a tota la vida.

En l’àmbit dels ajuntaments i de les ordenances fiscals municipals també s’està liquidant l’Impost sobre increment de valor dels terrenys urbans (plusvàlues), a càrrec dels propietaris desnonats que consten en l’Impost como subjectes passius d’operacions derivades de subhastes o dació en pagament. És una conseqüència més de no ajustar les normes al context social de cada moment.

Recordem que aquest impost grava l’augment de valor que experimenta un terreny urbà, per exemple un pis, quan es ven, és a dir, quan hi ha un guany.  És evident que el cas de les persones que els ha sigut embargada una vivenda, no té un benefici sino més bé al contrari.

A nivell estatal PP i PSOE han intentat arribar a un acord sobre quines mesures prendre per a paralitzar la sagnia dels desnonaments d’habitatges pel drama social que representen en molts casos. No ho han aconseguit i el Govern ha aprovat un Decret amb una sèrie de mesures que són insuficients.

Des de Compromís per Alzira considerem que els ajuntaments també han de paralitzar el cobrament d’aquest impost davant situacions que deriven del mateix origen: la impossibilitat de pagar la hipoteca per perdre l’ocupació.

Per tot això, presentarem una moció davant l’ajuntament d’Alzira sol·licitant la paralització immediata del cobrament d’aquest impost amb una modificació de les ordenances fiscals i també la farem extensiva a la resta de la comarca i del País.

Carles Aranda-Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here