Centenars de veïns de Carcaixent diuen «No» a les retallades patides pel sector educatiu

3
345
Imatge d’arxiu

Varios centenars de persones participaren, ahir, en la Cassolada, convocada per la Coordinadora d’AMPA de Centres d’Ensenyament Públic de Carcaixent amb motiu de la vaga general, per a fer «visible» la protesta contra les retallades i en contra «de la gestió de la crisi que estan fent el govern central i l’autonòmic del Partit Popular».

Els assistents feren un bon soroll amb utensilis com cassoles, perols i xiulets. Al final de la concentració, celebrada a la Plaça Major, es va llegir un manifest.

L’únic incident es va produir en demanar la Guàrdia Civil  que s’identificaren alguns dels assistents i això va crear «un cert malestar
entre els organitzadors», segons la presidenta de la Coordinandora, Joana Oliver.

MANIFEST: Diguem NO

Diguem no a una llei educativa sense consens, antidemocràtica, autoritària, que mercantilitza l’educació i exclou i segrega a l’alumnat.
Diguem no al progressiu deteriorament de l’ensenyament públic, a l’augment de preus públics i taxes universitàries.
Diguem no a la brutal retallada en professorat i servei d’atenció a la diversitat i a les necessitats educatives especials que provoquen més desigualtat als centres públics.
Diguem no al retall brutal en beques de llibres, menjador i transport escolar.
Diguem no a les retallades en totes les partides d’educació i investigació. Perquè l’educació no és despesa, és futur.
Diguem no a les retallades en sanitat que provoquen el deteriorament de l’atenció dels usuaris d’hospitals i centres de salut públics.
Diguem no a la desatenció de la Generalitat en les seues obligacions a les farmàcies, que ha provocat la protesta que actualment porten a terme, i que està fent perillar els tractaments d’alguns malalts crònics importants en quedar les farmàcies desabastides de medicaments.
Diguem no a l’abandó i la desatenció a les persones dependents. No als impagaments que provoquen el tancament de centres d’atenció socio-sanitària deixant usuaris desemparats i treballadors al carrer. No als impagaments als familiars cuidadors que veuen com s’agreuja la situació a les seues cases amb malalts dependents i sense les ajudes públiques promeses i concedides però que no arriben mai.
Diguem no a les mesures preses per les administracions públiques que impedeixen l’accés a la cultura i a la formació artística, com l’augment de l’IVA.
Diguem no a lleis que faciliten els comiats avantajosos i deixen al carrer centenars de treballadors en tots els sectors amb EROs injustificats.
Diguem no als abusos d’una banca a la qual hem rescatat entre tots i totes els ciutadans, amb impostos multiplicats i retallades en drets propis, i a la que no li tremola el pols en desnonar famílies senceres de manera inhumana.
Diguem no a una banca que aprofita les ajudes per enriquir els seus directius i s’oblida dels usuaris que en aquest context brutal passen serioses dificultats per atendre les necessitats més bàsiques.
Diguem no, en definitiva a les retallades dels nostres drets com a ciutadans i ciutadanes. Diguem no a la captació de milers de milions d’euros per rescatar bancs, a través de l’augment l’iva i altres taxes i impostos de manera desproporcionada, mentre els responsables d’aquesta crisi miren cap a un altre costat impunes. Diguem no a la mentida i diguem no a uns polítics que han balafiat ara i adés i ens acusen d’haver viscut per damunt de les nostres possibilitats. Diguem no als responsables d’aquest moment greu de crisi que travessem que, damunt, volen que paguem els més vulnerables
No és moment de quedar-se a casa, hi ha moltes raons per eixir a defensar els nostres drets fonamentals, la igualtat d’oportunitats i uns serveis públics de qualitat.

 

 

 

3 Comentarios

  1. Eso de la Guardia Civil se está poniendo de moda.
    Yo me creía que ya no volveriamos al estado policial, pero veo que me he equivocado.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here