Prop de 700 manifestants protesten a Alzira contra les reformes del govern (Video ATV)

0
203
La manifestació al centre d’Alzira
Polígon ctra. d’Albalat este matí

Varios centenars de persones (entre 600 i 700 segons els sindicats) s’han manifestat este matí a Alzira contra la reforma laboral i la resta de mesures decidides pel govern del PP. La majoria dels manifestants són treballadors d’empreses locals així com del sector de l’ensenyament i la sanitat.

Els dirigents de CCOO, Josep Antoni Carrascosa, de la UGT, Pepe Esteve i de Intersindical Valenicana, Pere Calpe, han valorat «molt positivament» la resposta dels treballadors que en en esta vaga ha sigut «considerablement superior a l’anterior.

Els manifestants s’han concentrat a la Plaça Major, on s’ha llegit un manifest, per a dirigir-se després fins les portes de l’Ajuntament d’Alzira. No s’ha registrat cap incident i la pluja ha contribuït a que l’activitat comercial fora prou escassa, a pesar que molts comerços han obert les seues portes. Es dona la circunstància que algunes botigues del centre que havien obert a primera hora del matí, han tancat les portes coincidint amb la manifestació tot i no actuar cap piquet sindical. El primer tinyent alcalde d’Alzira, José Luis Palacios, ha felicitat els alzirenys, tant els que han seguit la vaga com els que han treballat davant «el comportament totalment pacífic», existent en esta joranda.

Tampoc han seguit la vaga les grans superfícies comercials com Carrefour i Brico Depôt, a més de les del sector alimentari, com Mercadona, Consum i Lidl.

Els treballadors d’Alzira han secundat la vaga general convocada pels sindicats en més del 90% en les grans i mitjanes empreses de la capital de la Ribera, superant, de forma considerable, el percentatge de la convocatòria anterior. Segons els sindicats, CCOO i UGT tan sols ha obert alguns tallers i empreses de pocs treballadors.Així la firma del sector d’alimentació Icre Cream Factory la vaga ha estat seguida pel 100% dels treballadros.

El secretari comarcal de la UGT, Pepe Esteve, ha manifestat a Riberaexpress que el seguiment d’esta vaga «no té color» respecte al de l’anterior, donat que «està molt per d’amunt».

Els comités d’empresa han detectat davant esta convocatória que els empresaris «no han ficat pegues per a la vaga, es nota que també estan enfadats amb les polítiques del govern».

Pel que fa al sector educatiu, al voltant del 90% dels alaumnes no han assistit a les classes, segons Calpe, mentre el professorat ha secundat la vaga «entre un 60 i un 70%». Exemples significatius són el centre Francesc Pons de Carcaixent on només han acodit cinc menuts, mentre al col.legi públic Tirant Lo Blanc, d’Alzira, ho han fet només una quinzena d’alumnes d’un total de 250, mentre que a l’IES Tulell apenes hi havien uns 35 estudiants dels 480 alumnes censat en este centre.

En l’Ajuntament d’Alzira la vaga ha estat seguida per un 18% segons fonts municipals, mentre que en el de Carcaixent han parat un 31%.

També els sanitaris han secundat la vaga en un percentatge superior a la de març, estimant-se en un 60% els que no han anat al treball.

VIDEO ALZIRA TÉ VEUhttp://www.alzirateveu.es/z113.html

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here