Sueca promociona la seua gastronomia i comerç amb dos fires

0
312
Presentació de la Mostra

La Mostra Comercial de la Ribera i la I Fira Turístic-Gastronòmica de la Tapa de Sueca se celebraran en les instal·lacions de Sueca Parc

La inauguració de la Mostra Comercial tindrà lloc a les 19 hores del divendres. A les 19.30 hores, s’inaugurarà la I Fira Turístic-Gastronòmica de la Tapa de Sueca

Este matí ha tingut lloc en roda de premsa la presentació de les dos fires que el municipi de Sueca oferirà el pròxim cap de setmana en les instal·lacions de Sueca Parc: d’una banda, la Mostra Comercial de la Ribera i, d’una altra, la I Fira Turístic-Gastronòmica de la Tapa de Sueca. En l’acte han intervingut l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; la regidora de Turisme i Comerç, Manoli Egea; el president del gremi d’Hostaleria de Sueca, Juan Tamarit; i el president d’Arrima’t, Associació de Serveis i Comerços de Sueca, Tony Landete. Tots ells han explicat com va nàixer la iniciativa d’organitzar estes dos fires i quins són els seus objectius principals.

La Mostra Comercial de la Ribera servirà per a exposar al visitant una gran representació del producte que oferix el xicotet comerç, tant de Sueca, com d’altres poblacions veïnes. El president d’Arrima’t ha explicat que “dels deu municipis que formem part de FEDALCIS, Federació d’Agrupacions Locals de Comerç, Indústria i Serveis de la Ribera, huit estarem presents: Cullera, Algemesí, Carcaixent, Castelló de la Ribera, Alginet, Benifaió, l’Alcúdia i Sueca. L’objectiu que ens vam proposar des d’Arrima’t quan vam pensar en la possibilitat d’organitzar esta Mostra, és el d’unir-nos perquè tots tenim els mateixos problemes i inquietuds. Volem mostrar el que tenim i afavorir que les compres es queden en la comarca, que la gent ens conega i sàpia que si no troba un producte en el seu municipi pot trobar-lo en el municipi del costat, sense necessitat de recórrer als grans centres comercials”. Landete ha volgut mostrar el seu agraïment, tant a la regidora de Comerç com a l’alcalde de Sueca, pel seu suport en totes les iniciatives que emprén l’associació. Un dels atractius de la Mostra Comercial serà també l’elaboració d’un mojito Rècord Guinness. “Es començarà a preparar a les 11 del matí del dissabte, i esperem aconseguir el rècord amb l’elaboració de 1.000 litres de mojito que posteriorment es repartirà”, ha explicat Landete.

I Fira Turística-Gastronómica de la Tapa de Sueca
“Quan se’m va proposar organitzar esta Mostra Comercial, vam pensar també en la possibilitat d’oferir al visitant una fira paral·lela en què s’exposara tota l’oferta gastronòmica de Sueca. El gremi d’Hostaleria ens va oferir de seguida la seua col·laboració i aleshores va nàixer la I Fira Turístic-Gastronòmica de la Tapa de Sueca”, ha afirmat la regidora de Turisme i Comerç, Manoli Egea. “Han confirmat la seua participació tot tipus d’establiments i botigues d’alimentació del municipi: bars, restaurants, carnisseries, forns, etc., al voltant d’una vintena. La finalitat principal d’esta Fira és promocionar tot allò que estiga relacionat amb la gastronomia de Sueca”, ha afirmat el president del Gremi, Juan Tamarit.

Els tiquets per a degustar la gran varietat de tapes cuinades en directe que oferirà la Fira tindran el preu d’un euro, i es podran adquirir en el mateix recinte. A més, des de les Regidories de Comerç i Turisme s’oferirà un servei de ludoteca per als més menuts i un servei d’autobús gratuït per a facilitar els desplaçaments. Les parades seran les mateixes que les que realitza habitualment l’autobús urbà, i l’horari s’ajustarà al de Fira: el divendres, de 19 a 24 hores; el dissabte, de 12 a 16 hores i de 18 a 24 hores; i el diumenge de 12 a 16 hores i de 18 a 21 hores. A més, s’instal·larà un photocall perquè la gent puga fer-se fotografies.

“Les Regidories de Turisme i Comerç de Sueca estan per a ajudar a tots els comerços de Sueca, siguen del tipus que siguen. Creiem que és un sector que està molt afectat per la crisi i volem mostrar-los tot el nostre suport. Esta va ser una de les raons per a triar el mes de novembre per a la realització d’estes fires. Els comerciants ens van comentar que el mes de novembre era especialment crític per la recent volta al cole i per la proximitat dels Nadals”, en paraules d’Egea. Per a l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, “davant la situació tan difícil que vivim, hem d’actuar, alçar-nos, mirar al futur amb optimisme i ajudar i col·laborar en totes aquelles iniciatives que servisquen per a impulsar i millorar la situació. Hem de contribuir a crear un circuit tancat en Sueca perquè les compres i vendes es queden ací”.

A més, des de la Regidoria de Turisme, i aprofitant l’arribada de ciutadans d’altres poblacions, es van a instal·lar dos estands promocionals “per a mostrar tot el que Sueca pot oferir als visitants”, ha afegit Egea.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here