L’Ajuntament de Carlet només paga un 30% als proveïdors dins del termini legal segons el Bloc

4
362
Mª Josep Ortega

L’alcaldessa, Mª Angels Crespo, ha ocultat els greus problemes de pagament que està tenint l’Ajuntament de Carlet amb els proveïdors i ha mentit reiteradament dient en tot moment que l’Ajuntament no té cap deute amb cap proveïdor i que “està sanejat”.

De les últimes dades a què el grup Bloc-Compromís ha tingut accés, corresponents al tercer trimestre de l’any en curs, es desprén que un 68,29 % es va pagar fora del termini que marca la llei.

D’altra banda, i també segons les dades de la Intervenció municipal, ja a final del tercer trimestre, dels 680.000 € pendents de pagament hi havia vora el 60% fora de termini,  al voltant de 400.000 € d’obligacions reconegudes  fora de termini, als quals s’han de sumar els pagaments  pendents fora de termini  que es van acumulant al trimestre actual.

A banda dels xicotets proveïdors locals, hi ha casos de grans quantitats de deute que s’acumulen mes darrere de mes, com ara els 70.000 € mensuals a l’empresa que gestiona el centre de discapacitats “La Llum”, del qual es devien 5 mensualitats a l’inici del present trimestre, o els rebuts de subministrament elèctric, o el propi servei de neteja viària i replega de fem, que representa 23.000 € al mes, o a la neteja dels col·legis públics, al costat dels deutes a la FVMP o la Mancomunitat de la Ribera Alta. Fins i tot s’ha hagut de fer una modificació del Pressupost per tal d’aportar més de 140.000 € més dels pressupostats per a poder fer front als rebuts de subministrament elèctric, diners que s’han llevat de l’escola taller (-81.000 €) o de les inversions en camins rurals (-25.000€) entre altres.

Es tracta, en fi, d’unes dades de morositat que són molt preocupants tal com es desprén dels informes tècnics que s’elaboren periòdicament responent  a la nova regulació legal.

La portaveu del grup municipal Bloc-Compromís Maria Josep Ortega ha destacat al respecte que “els informes tècnics sobre l’incompliment dels terminis de pagament per part de l’Ajuntament han deixat al descobert la crua realitat econòmica que està patint l’Ajuntament i que ha estat sistemàticament amagada, negada i tergiversada  per la pròpia alcaldessa en diverses ocasions, fins i tot per a justificar els sous dels seus alliberats polítics”. Ortega ha reclamat més transparència a l’alcaldia i que s’assumisca la dificultat per la qual està travessant l’Ajuntament “en compte d’amagar-ho intentant donar una imatge de solvència que dista molt de la realitat actual.”

Secretaria de Comunicació / Bloc-Compromís Carlet

4 Comentarios

  1. Soy un proveedor habitual de ayuntamientos, también del ayuntamiento de Carlet, y ojala todos pagaran tan rápido como el de Carlet. Nunca tardan más de 50 días, cuando en otros sitios tardan ocho meses, un año. Sólo deseo que continuen igual y que el resto les copien.

  2. Tinc un comerç xicotet i soc dels que agarre els bonos de material escolar, servisc el marerial i despues el facture junt als bonos al Ajuntament de Carlet. Tots els comerciants sabem que als 40 dies de presentar la factura la cobrem, a voltes algun dia antes del 40. Podeu preguntar-ho als comerços que agarren els bonos i vos diran tots lo mateix.

  3. Ja se va notant la gestió del PP. La Generalitat arruina i els ajuntaments en l’aigua al coll, les farmacies ofegades, les beques de llibres sense cobrar. Tot per l’aire. Que se’n vajen ja.

  4. I si la que te que vindre després de Crespo es Laura…crec que no arribarà. Que el poble ja està cansat de tanta CORRUPCIÓ en el PP i tan d’engany!!!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here