La restauració de la Torre Muza de Benifaió, més a prop

0
353
Torre Muza

Un pas important de cara a la futura restauració de la Torre Muza de Benifaió. Així han definit hui els tècnics de Diputació de València i la Universitat Politècnica de València els treballs previs que ja s’han iniciat i que són necessaris per a aconseguir actuar en la deteriorada torre i poder així efectuar labors de conservació i restauració.

L’alcaldessa de Benifaió Amparo Arcís, tècnics de l’ajuntament i representants polítics han estat presents en esta primera presa de contacte “on presentem esta primera fase necessària i urgent on durem a cap diverses línies d’actuació: arqueològica, històrica, d’entorn i urbanística, un estudi que ens encaminarà a actuacions concretes per a la restauració final” ha informat en la reunió Vicente López, coordinador del projecte d’estudi previ de la Universitat Politècnica de València.

López ha destacat que l’ajuda de la Diputació de València, tant econòmica com d’assessorament, és necessària ja que junt amb la col•laboració i aportació econòmica de l’Ajuntament poden fer que funcione este projecte.

L’alcaldessa de Benifaió Amparo Arcís ha destacat que este estudi previ “també ens aportarà més informació sobre la nostra història”, Respecte d’això, Vicente López ha destacat l’excel•lent ajuda que està oferint el cronista local Francesc Beltrán per a la fase històrica ja que “ens permet saber que hi havia en aquell lloc i perquè esta situada allí la torre. És un tipus de fortificació que mai es construïa en zones aïllades sinó junt amb xicotets poblats”. D’ací, com assenyala el coordinador “les troballes romans pròxims com la famosa ara romana”.

El cost total per a dur a terme este projecte com a fase prèvia a la restauració aconseguix els 17.450 euros dels quins 13.000 euros són aportats per l’ajuntament de Benifaió i la resta la Diputació de València.

Membres del departament de botànica de la Universitat han destacat l’excel•lent estat vegetatiu que envolta la torre i com una de les importants actuacions futures ha de ser eliminar l’hedra que deteriora la torre “i respectar i conservar l’entorn vegetatiu de gran valor perquè es convertisca també en una visita paral•lela a la torre”.

Com ha destacat Arcís “fem un pas gran cap a un projecte final pel que continuarem treballant”. L’alcaldessa ha avançat que més avant “es presentarà el projecte de forma pública als veïns. Un projecte que també coneixeran avanç i de primera mà els membres de l’Associació Amics de la Torre Muza de Benifaió com a veïns actius que han mostrat el seu interés per aconseguir èxits com els que hui tenim la satisfacció de comunicar”.

Reunió dels tècnics amb l’alcaldessa

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here