EU-Alzira proposa un altre model de commemoració del dia de la ciutat i d’atorgament dels guardons

0
291
Ivan Martínez

EU-Alzira s’ha abstingut de l’acord pres en la junta de portaveus de l’Ajuntament, convocada ahir per la vesprada, per a nomenar els guardonats amb les cinc insígnies d’or de la ciutat. Aquestes s’atorguen en el dia en què es commemora la conquesta de la vila d’Alzira, el 30 de desembre. El nostre col·lectiu ha mantingut aquest posicionament tant en el 2011 com en legislatures anteriors.

Davant de tot, EU-Alzira respecta el treball i la tasca a duta a terme per part de les persones i institucions proposades per la resta de grups polítics, però entenem que cal un altre model que limite a un el màxim reconeixement de la ciutat, a tota una carrera i una vida, i subratllem la falta d’un reglament que ho regule, malgrat sol·licitar-lo en diverses ocasions, tal i com ocorre en moltes altres localitats.

A més a més, EU ha traslladat diverses propostes d’actualitzar i de dotar de major contingut a un dels actes institucionals més solemnes de l’Ajuntament, que, de moment, no s’han tractat:

–          Des d’EU-Alzira hem proposat que l’homenatge que es fa a Jaume I s’estenga a Ibn-Tumlús en la plaça de Cassassús, que va ser un dels intel·lectuals més destacats de l’antiga medina d’al-Jazira, en reconeixement a l’origen islàmic de la nostra ciutat.

–          Des d’EU vàrem suggerir que es convidaren a les colles de muixeranga del poble riberenc d’Algemesí, localitat que va dependre durant segles d’Alzira i que celebra unes festivitats reconegudes ara fa un any com a Patrimoni de la Humanitat.

–          També hem demanat eliminar el Te Deum de la programació oficial, per anar en contra del principi d’aconfessionalitat que recull la Constitució per a les institucions públiques.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here