Comença a Benimodo la XV Assemblea d’Història de la Ribera dedicada a la Música

0
506

Esta vesprada  s’inaugura a Benimodo la XV Assemblea d’Història de la Ribera que comptarà amb l’assistència de la Diputada delegada de l’àrea d’Educació, Oreto Segura i de la Degana de la Facultat de Geografia i Història, Ester Alba.

En l’acte de cloenda del dia 11 de novembre hi assistiran el President de la Mancomunitat de la Ribera Alta,  Cristóbal García i el President de la Mancomunitat de la Ribera Baixa,  Joan Baptista Ferrando.

En les jornades intervindran noms de la talla del Dr. Vicent Ros, Dr. Joan Carles Gomis Corell, Alimara, Vicent Torrent (Al Tall)…

Com en anteriors edicions, la XV Assemblea d’Història de la Ribera es desenvoluparà en dues sessions simultànies, una monogràfica que versarà sobre La música a la Ribera de Xúquer i una altra miscel·lània en què tenen cabuda temàtiques sobre geografia, arqueologia, art i patrimoni, història antiga, medieval, moderna i contemporània.


En la sessió monogràfica ja han confirmat la seua assistència persones i grups de renom com:
Joan Carles Gomis Corell (Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló / Universitat de València) que realitzarà la conferència inaugural sobre el patrimoni musical de la Ribera.


Vicent Ros, (Catedràtic d’Orgue i Clavecí del Conservatori Superior de Música de València, fundador de l’Associació Cabanilles d’Amics de l’Orgue (ACAO) director de l’Institut de Musicologia de la Institució Valenciana d’Estudis i Investigacions), que ens parlarà sobre Enigmes i jeroglífics a l’obra de l’organista Cabanilles.


Vicent Torrent, membre del grup de música tradicional valenciana Al Tall. La seua conferència versarà sobre El cant col·lectiu en la tradició de la Ribera.
Alimara, conegut grup de folklore valencià que ens mostrarà tota una sèrie de balls i cants tradicionals de Benimodo.
En la sessió miscel·lània intervindran entre altres:
Emili Piera, periodista i escriptor de diferents novel·les, participarà amb una comunicació titulada Conformació i deformitats del rostre de la ciutat.
José Luis Jiménez (Catedràtic d’arqueologia i professor de la Universitat de València) i Enrique Díes, arqueòleg, que exposaran els resultats de les seues últimes intervencions arqueològiques al Castellet de Turís.


Vicent Guerola Blay (Universitat Politècnica de València), que ens parlarà sobre la recent troballa del plafó ceràmic de Sant Felip Benici de Benimodo.
A l’assemblea també tindrà lloc la presentació del llibre d’Ivan Martínez Araque En els orígens de la indústria rural. L’artesanat i la manufactura a Alzira i la Ribera del Xúquer (segles XIII-XV) editat per Publicacions de la Universitat de València.
El cartell de l’Assemblea és obra del gran artista Rafael Armengol.

Veure programa complet:

http://xvassembleahistoriaribera.wordpress.com/programa/

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here