Amèric, Botifarra i VerdCel destaquen a Alzira la renaixença de la cançó valenciana (ATV)

0
171
Alfons Olmo, Joan Amèric i Pep Botifarra

Joan Amèric, cantautor i compositor d’Alzira, Pep Gimeno Botifarra, cantautor de Xàtiva i l’alcoià Alfons Olmo, veu i compositor del grup VerdCel, coincidiren, anit a Alzira, que la música en valencià «passa pels millors moments dels darrer 5 anys» tot i que esperen que «la realitat dels pobles passe als mitjans de comunicació». La «bona qualitat» a més de la «diversitat» son les claus per al resoorgir d’este moviment que va viure en la transició democràtica la seua etapa d’esplendor.

Tots tres, participaren en la taula redona anomenada «La força de la música en valencià» que ha tancat el cicle de conferències corresponent als Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

La finalitat de la canç valenciana ha sigut «donar presència a una llengua marginada no sols a la dictadura sinò desde fa tres segles» afirmà Amèric.´Tant ell com els seus companys de terúlia lamentaren el «tractament injust» amb els músicas valencians per part de RTVV, que «va ser creada per mostrar la cultura valenciana».

El cantautor d’Alzira ficà el dit en la llaga al manifestar que «la cançò li és incómoda al poder», per jusiticar la discriminació patida en els mitjans de comunciació, sobre tot en els públics.

Davant la possible discriminació patida per Joan Amèric al seu poble natal, on tan sols ha cantat dos ó tres vegades, digué «no vullc un tracte especial per ser d’Alzira, em conforme en que no m’aparten».

Els tres exposaren els seus projectes més immediats i van rebre el reconeiximent dels assistents a esta interesant taula redona, dirigida amb maestria pel periodista (Riberaexpress) i músic alzireny, Xavi Pérez.

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas en el tancament del cicle de conferències digué que «viure amb cultura, s’ha fet encara més necessari en temps de crisi com els actuals».

VIDEO ALZIRA TÉ VEUhttp://www.alzirateveu.es/z102.html

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here