Una nova edició del Premi Malva-Alzira es presenta a València

1
253
Presentació de l’acte

Està emmarcat dins de les Lletres Falleres que formen junt a l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), el Mocador de Sagunt i Borrull-Socors de València, la Federació de Falles de Gandia, l’Associació Cultural Premi Iaraní i la plataforma Malalt de Falles.

En temps de crisis i retallades, les Lletres Falleres no tant sols creixen i peguen un pas endavant en la seua consolidació si no que, a més a més, augmenten la quantitat econòmica del premis. El passat dilluns, el Ámbito Cultural de El Corte Inglés –Edifici Colón de València va ser el lloc triat per dur a terme la roda de premsa de presentació del Premis de les Lletres Falleres per a l’edició de 2013.

Concha Prieto com a representant de El Corte Inglés va donar la benvinguda als assistents. Seguidament el periodista i membre de l’ Associació d’Estudis Fallers, Joan Castelló, va anar presentant a cadascun dels participants en l’acte; José Manuel Rubio, per la falla Plaça Malva d’Alzira; Sebas Marín, de la falla Borrull-Socors de València; Hugo Morte, de la Falla el Mocador de Sagunt; María José del Olmo, de la Federació de Falles de Gandía, Pasqual Molina, de l’Associació Cultural Premi Iaraní  i Jesús Peris com a president de l’ADEF.

Tots els convocants manifestaren que estos premis arriben a la seua segona convocatòria conjunta renovant el seu doble objectiu: promoure la creativitat literària i plàstica en els llibrets de falla, i fomentar la literatura en valencià en la festa de les Falles.

Per això, els Premis de les Lletres Falleres reconeixen tant l’esforç de les comissions que editen els llibrets com el d’aquells col·laboradors que participen en estes publicacions amb els seus treballs. Es tracta de premis que tenen una dotació econòmica total de 5.840 euros,  que va destinada tant a les comissions de falla com als autors.

Els Premis de les Lletres Falleres tenen un caràcter horitzontal i coŀlaboratiu. Els diferents guardons que els integren han anat sorgint des de diverses comissions i associacions festives, que al llarg d’estos anys han anat consolidant un treball en xarxa: la Falla Plaça Malva (Alzira), la Falla el Mocador (Sagunt), la Falla Borrull-Socors (València), l’Associació d’Estudis Fallers i la plataforma Malalt de Falles. Enguany els Premis de les Lletres Falleres es reforcen amb l’adhesió de la Federació de Falles de Gandia i l’Associació Cultural Premi Iaraní, que incorporen noves categories que permeten anar cobrint les diferents formes i expressions de la creació artística en els llibrets de falla: des de la poesia satírica o lírica fins a la il·lustració de portada, passant per l’article breu, l’assaig o la coherència temàtica

Premis que integren les Lletres Falleres:

Premi Soler i Godes, convocat per l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), al millor article publicat en un llibret de la comarca de L’Horta.

Premi Malva al millor poema satíric d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana, convocat per la comissió La Malva d’Alzira

Premi Mocador al millor assaig sobre Falles i cultura popular valenciana d’un llibret de falla, convocat per la Falla el Mocador de Sagunt.

Premi Emili Llueca al millor assaig sobre falles y cultura popular valenciana en un llibret de la comarca del Camp de Morvedre.

Premi Mestre Ortifus, convocat per la Falla Borrull-Socors , per a la millor portada i coherència de continguts en un llibret de falla

Premis Joan Climent de poesia i al millor article en un llibret de falla de la Comunitat Valenciana, convocats per l’Ajuntament de Benirredrà i la Junta Local Fallera de Gandia.

La plataforma Premis de les Lletres Falleres també convoca el Premi #plf13 a un Text Satiricofaller Breu #plf13. El Premi #plf13 pretén visualitzar la creativitat satírica en els nous canals de comunicació que oferixen les xarxes socials.

El premi es desenvolupa a través de les xarxes socials i l’únic requisit per a participar-hi és ser seguidor de la pàgina Facebook.com/lletresfalleres, del perfil twitter.com/lletresfalleres o tindre Lletres Fallers en uns dels cercles de Google+.

Els textos satiricofallers breus que opten al premi han de tindre un caràcter satíric (i també faller) i estar escrits en valencià. A l’hora d’escollir el guanyador del premi, el jurat tindrà en compte la cohesió i creativitat i valor literari del text obtingut.

El text satiricofaller breu ha de publicar-se en Twitter, Facebook o Google+ entre el dia 5 de novembre i les 23:59 hores del 31 de gener.

Els interessats a participar des de Twitter han de publicar un text amb un màxim de 133 caràcters, seguit d’un espai i de l’etiqueta #plf12. Els  interessats a participar des de Facebook han de fer-se prèviament seguidors de la pàgina Lletres Falleres de Facebook publicar un text amb un màxim de 133 caràcters. Al final del comentari s’ha d’incloure un enllaç a la pàgina web <www.lletresfalleres.org> amb el text «Premi #plf12 a un Text Satiricofaller Breu». Els interessats a participar des de Google+ han de publicar un text amb un màxim de 133 caràcters seguit de l’etiqueta #plf12, amb un enllaç a la pàgina web www.lletresfalleres.org

Hi haurà un primer premi d’un euro per cada caràcter emprat (espais inclosos), fins a un total de 140 euros en metàl·lic, per descomptat! A banda, hi haurà 10 mencions a les millores piulades satíriques.

El jurat tindrà en compte la quantitat de vots o comentaris de cada text satiricofaller breu presentats i el nombre de RT en els relats publicats en Twitter. La resolució del jurat es coneixerà en l’acte de lliurament dels Premis de les Lletres Falleres, previst per a després de la setmana fallera.

Recordem també que els Premis de les Lletres Falleres mantenen una presència activa en les xarxes socials amb la pàgina web  www.lletresfalleres.org

Facebook.com/lletresfalleres

twitter.com/lletresfalleres amb l’adreça @lletresfalleres)

i el cercle Lletres Falleres en Google+ (gplus.to/LletresFalleres).

Falla Plaça Malva

 

 

 

 

 

 

 

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here