El PSPV Ribera Alta denuncia que el Consell deu més de 300.000€ a les associacions de Alzheimer

0
300
Mª José Dasca

La  Secretaria de Sanitat  dels socialsitas de la Ribera Alta, Mª  José  Dasca, critica la escassa sensibilitat del Consell en les Associacions d’Alzhéimer de la Ribera, al no pagar el  deute que manté des de fa més d’un any,  fica en perill l’abnegada tasca social  d’aquest recurs sociosanitari. Segons Dasca recentment el Consell  ha guardonat a les Associacions  d’alzhéimer  amb la distinció de la Generalitat  per la seua abnegada tasca social. Un guardó que ha segut arreplegat amb el seu nom per  la  presidenta de la Federació Valenciana d’associacions de familiars de persones amb alzhéimer, Maria Olmos.

Dasca manifiesta que en la comarca de la Ribera, segons apreciacions del departament de salut de la Ribera, existeixen uns 3.500 afectats per aquesta malaltia neurodegenerativa. Malaltia que  es detecta  amb  225 nous casos anualment en aquest departament.

Per altra banda, recentment les associacions d’alzhéimer de la Ribera han  constituït  una plataforma en defensa dels seus interessos  anomenada “la Ribera contra el Alzhéimer”, constituïda inicialment per les associacions d’Algemesi, Almussafes, Sollana, Carcaixent, Cullera, Guadassuar, l’Alcudia , Alzira  i Benifaió.

Per a la  Secretaria de Sanitat  del PSPV-PSOE , Mª  José  Dasca, es inconcebible que el deute que arrossega la Generalitat, més de 300.000 euros a les  distintes associacions de la Ribera,  tot i ser una quantitat immensament menor que la que es deu  als apotecaris, 60 milions d’euros en la  meitat de la factura d’abril- no haga segut ja pagat.

Igualment  Dasca  considera que  és una burla que es desvien 2,3 milions d’euros de la conselleria d’educació  als col·legis  concertats  de fons  provinents del Ministeri,   i que  no hi hagen diners per a les persones amb alzhèimer.

Per a Dasca, aquesta decisió d’oblidar a les associacions de persones  afectades per l’alzheimer fica en perill   la viabilitat d’aquest recurs sociosanitari  ofega  a les famílies i el que es més greu,  aboca als  centres i a tot el teixit associatiu   a  un difícil equilibri de subsistència ,  en el que  els que més tenen que perdre,  son les pròpies persones amb alzhèimer.

La Secretaria de Sanitat  del PSPV-PSOE , Mª  José  Dasca ha  declarat  que,  tanmateix  el Consell,  de forma sorprenent  ha deixat de costat  a les Associacions d’alzhéimer i  ha prioritzat els pagaments dels apotecaris per davant de les persones afectades per d’alzhéimer mitjançant l’adhesió als Fons de liquidació  Autonòmica ( FLA) . Uns fons que  necessàriament deurien d’incloure també a les Associacions, ja que son uns dels  graons més dèbils de la cadena.

Per aquest motiu des de PSPV-PSOE de la comarca s’ha impulsat una moció que els socialsiats presentaran en tots els ajuntaments  per a que el Partit Popular recolze aquesta proposta, es sensibilitze i anime al Consell a pagar aquest deute.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here