Més Algemesí denunciarà a l’Ajuntament per prevaricació en el canvi de nom de l’Avda. País Valencià

0
386
Els dos regidors de Més Algemesí

El canvi de nom de l’Avinguda del País Valencià efectuat pel Partit Popular d’Algemesí s’ha realitzat en contra del Reglament Orgànic i Funcional dels ajuntament. L’acord és nul de ple dret. El Reial Decret 2568/1986 impedeix prendre acords sobre temes que no estiguen en l’ordre del dia, tal i com indica en l’article 82. El tema no hi figurava en l’ordre del dia ni tampoc havia passat per cap Comissió Informativa, tal i com és necessari també segons aquest RD.

L’article 83 és clar al respecte i considera nuls els acords que “s’adopten en sessions ordinàries sobre matèries no incloses en el respectiu ordre del dia”. Tot això sense tenir en compte també que l’esmena que dona peu a aquesta situació no es va presentar per escrit, tal i com es preceptiu segons l’article 97 del RD.

La pretensió anunciada per l’Ajuntament el passat dia 2 d’executar aquest acord i dur-lo endavant implica dur endavant un acord plenament nul, sabent perfectament que ho és. No oblidem que l’ajuntament té un Secretari que coneix perfectament la normativa que regeix el funcionament dels plenaris, Secretari que al nostre entendre hauria d’emetre un informe de legalitat indicant aquestes circumstàncies i advertint de la il·legalitat d’aplicar l’acord. Consumar el canvi de nom canviant-lo en les bases de dades municipals i comunicant-lo al cadastre i a les empreses de serveis podria constituir, possiblement, un cas de prevaricació contemplat en l’article 404 del Codi Penal. Ordenar el canvi de nom en els registres oficials i empresarials, sabent que l’acord és nul de ple dret implica dictar “una resolució arbitrària en un assumpte administratiu” i per tant prevaricar.

L’Ajuntament d’Algemesí prentén aplicar a les braves una decisió merament política. No es cert que el canvi de nom es faça “atenent a la normativa vigent”, tal i com indica en el seu comunicat. No existeix cap normativa –ni cap sentencia- que establisca que siga il·legal posar “País Valencià” a un carrer, ni existeix cap informe jurídic intern en l’Ajuntament que ho indique. L’equip de govern menteix descaradament per encobrir un error estratègic en un debat. Per no admetre el descomunal error que fou vincular la retirada dels honors a Franco –que sí s’ha de fer atenent a la normativa vigent-al canvi de nom de l’avinguda, estan disposats a aplicar un acord nul fins i tot prevaricant. El PP d’Algemesí utilitza i manipula als veïns d’aquest carrer. La reunió del dimarts no té altra finalitat que mentir-los sobre el que ha passat. Resulta hipòcrita reunir-los després d’haver pres la decisió quan allò democràtic és escoltar-los abans. L’equip de govern no tracta als veïns de l’Avd. País Valencià com a ciutadans, sinó com a simples súbdits i com a moneda de canvi d’altres temes polítics. No oblidem que no és la primera vegada que el PP utilitza a aquests veïns políticament, ja que fa tres anys ja els utilitza d’ostatges.

Amb independència de les accions polítiques que conjuntament o amb altres partits hi realitzem, MÉS ALGEMESÍ ha presentat el diumenge per la nit per via telemàtica un recurs de reposició pel canvi de nom de l’Avd. País Valencià, i presentarà una denuncia per prevaricació en el mateix moment que tinga notícia que s’està executant un acord clarament nul. Es per això que demanem la immediata paralització de tot el procés, que es deixe definitivament en pau al veïns de l’Avd del País Valencia i que es declare nul l’acord per tal de tancar d’una vegada per totes el tema. Aquest recurs ha estat també ja presentat per veïnat del carrer aquest matí i en els propers dies ho serà per d’altres del carrer i la població que volen impedir aquest atropellament.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here