Mer, de princessa de Benidorm a reina d’Alzira

0
369
Mer López

Mer López i Expósito (Alzira,1983) ha aconseguit, en poc més d’un any, dos importants títols honorífics; els de princessa de Benidorm i reina d’Alzira.

Esta llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses, aterrava l’any passat a una oficina bancària del BBVA en Benidorm com a Gestora d’Empreses. Jove, la més de la dotzena d’empleats de la sucursal ubicada a pocs metres de la platja, competent i simpàtica, els seus nous companys es rendiren, des del primer moment, als seus encants i no dubtaren en anomenar-la «princessa».

Des de fa unes dies i en assabentar-se que a Alzira li han atorgat  el títol de reina de la ciutat, s’han ficat prompte al dia i ja comencen a dir-li «reineta».

De menuda era molt treballadora

Esta reineta va nàixer un mes abans de les falles del 1983, estudià primer en el col.egi Sants Patrons, més conegut com la Beneficència i posteriorment a l’institut Rei en Jaume. Companyes seues recorden que «era molt treballadora» i que «treia molt bones notes».

Sembla que l’edat de 5 anys marca la tendència de les grans personalitats alzirenyes, perquè si el corredor, David Sanchis, va demanar una minimoto a eixa edat, Mer va decidir ser fallera de per vida. Els pares l’apuntaren a la falla del barri, Camí Nou, i en mneys de 25 anys ha arribat al més alt. «Les falles són per a mi la meua forma de vida, doncs tot gira al voltant d’elles perquè m’aporten molta felicitat» reconeix Mer a Riberaexpress.

Però a banda de ser fallera els caps de setmana i decidir de dilluns a divendres a quin client li concedix, o li nega un crèdit, la nostra protagonista té altres aficions. Es considera una «devoradora de llibres», el seu favorit es «La sombra del viento» de Carlos Ruiz, però el que últimament li ha «emocionat» és «Maldito karma».

Tenis, spinning i futbol

També és deportista, practica de tant en tant el tenis i les bicicletes de l’spinning se li donen prou bé. A més és futbolera; li van els colors blaugrana  de la UD Alzira, «de menuda els meus iaios i papis em portaven al camp de futbol», i des de sempre té el cor repartit entre el València i el Barça. Preguntada pel seu jugador favorit, Messi ó Cristiano, contesta sense pensar-ho dos voltes i ficant-li molt d’énfasi, «sense cap dubte soc de Messi!!!».

El cinema el té un tant oblidat perquè «no dispose de massa temps», però ens revetla que «hi han dos películes que m’han marcat molt; La vida es bella i Cinema Paradiso».

La Murta m’aporta tranquilitat

De les falles «no llevaria ni afegiria res, sempre les he conegut com són i a mi personalment m’encanten perquè disfrute de les falles durant tot l’any». A més de molt fallera és considera «una gran fans d’Alzira, m’agrada tot el que té, però em quede amb La Murta, un paratge que m’encanta perquè m’aporta tranquilitat i em permiteix desconectar i també  me du molts records de la meu infantessa».

M’agradaria viatjar a Austràlia

Un dels desitjos que li queden per fer realitat és viatjar a Austràlia, un pais i un continent «que  m’ha agradat des de menuda, i després de veure la peli que du el seu nom encara estic més prendada». I la princessa de Benidorm i reina d’Alzira afegix, «tot siga dit, és un desig que no és comparable amb el de ser Fallera Major d’Alzira».

Mer, que domina l’angles i l’alemà, va treballar abans de recaure en Benidorm, en València i en Gandia. Quan arriba, cada dilluns, a la capital de la Marina Baixa, canvia el xip d’actes tan emotius per a ella com el de la presentació i proclamació per altres més mundans i reials.

Empatia amb els clients

A la seua taula li espera un ordinador i un grapat de documents davant els que ha de pendre importants decissions; «tinc molta empatia amb els clients però llògicament em dec al banc per al qui treballe».

Encara que la vida li somriu, en estos moments, i coneixedora, per la seua activitat professional de quina és la cruda realitat, Mer no deixa de reconèxier que «la situació económica és molt complicada per a tots i les dificultats són evidents».

No obstant el seu director, d’origen italià, s’interessa sovint pels actes fallers, per la indumentària i des de la capital turística valenciana els seus companys seguixen, molt atentament, la trajectòria de la seua princessa elevada, fa poques dies, a la categoria de reina.

RIBERAEXPRESS / Text i fotos

   

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here