Més Algemesí denuncia que el PP canvia el nom de l’avinguda amb «nocturnitat i traïdoria»

1
551
Josep Bermúdez

Ahir per la nit, en el moment d’aprovar l’acta del plenari de setembre, el PP d’Algemesí confirma el que ja era una evidència: que en el passat plenari, ells i sols ells, havien votat a favor del canvi de nom de l’Avinguda del País Valencià pel de Comunitat Valenciana. Sobre aquesta qüestió cal fer dues consideracions:
1. Cal destacar la forma covard i rastrera conforme s’ha produït el canvi. Sabedors, per l’enuig que produí l’intent anterior de canviar el nom, que els veïns del carrer no volien tal canvi, l’equip de govern va decidir canviar-lo en el passat plenari de setembre, per la nit, sense informar als veïns ni donar-los “tràmit d’audiència”, sense passar tal proposta per les Comissions Informatives ni res semblant.

Moneda de canvi

Incomprensiblement i repugnantment per a una sensibilitat democràtica, vincularen el tema del canvi d’un nom que els molesta a la retirada dels honors a Franco. Es prengué a tot un carrer com a hostes i moneda de canvi de la seua política rància i desgavellada.

En la democràcia les coses es fan de manera transparent, informant a la gent i escoltant-la. No es poden utilitzar els mecanismes que dona la mateixa legislació per anar en contra de l’esperit i essència democràtic consistent en escoltar i tenir present a la ciutadania. Contrasta la seua actitud amb la nostra, amb al de MÉS ALGEMESÍ, que a l’hora i mitja d’haver-se produït tal reconeixement va fer arribar a totes les finques i cases de l’Avinguda un full informant-los que se’ls havia canviat el nom del carrer.

Terrorisme democràtic
Amb el reconeixement públic fet ahir per l’actual portaveu popular es consuma un autèntic acte de “terrorisme democràtic” en la mesura que s’ha utilitzat perversament la possibilitat legal de presentar esmenes a una moció. Han utilitzat tal possibilitat per introduir en la discussió d’un tema -els honors concedits a Franco- altre totalment alié –el canvi de denominació-, i així evitar els mecanismes de control administratius i democràtics que són la discussió en Comissió o la informació als afectats. No oblidem que l’acord adoptat no figurava entre els punts de l’ordre del dia i que s’amagà dintre d’un altre punt. Actuant clandestinament, amb nocturnitat i traïdoria, sembren el “terror administratiu” entre la ciutadania que ja mai podrà saber, per la lectura de l’ordre del dia, si va a tractar-se, dintre d’una qüestió diferent, temes que li afecten. No oblidem que aquesta “estafa administrativa”, per la majoria absoluta que ostenten, la poden repetir quan vulguen.
2. Aquest fet demostra la baixa qualitat democràtica dels qui ens governen, obsessionats en laminar i acabar amb tota concepció politico-social que no siga la seua.

País Valencià no és un terme ilegal

Tots sabem que el terme País Valencià no és la denominació oficial del territori dels valencians, però no és un terme il·legal que calga criminalitzar. Forma part del preàmbul de l’Estatut i és molta la gent que es refereix a aquest territori com a País Valencià. Son tan ignorants que no saben que la primera denominació preautonòmica que tinguérem fou la de País Valencià? Només cal consultar el BOE. Voler esborrar una denominació que per raons històriques ha acabat formant part del nomenclàtor de molts pobles és voler esborrar el passat i no reconèixer la pluralitat de visions que conformen la societat valenciana. Eliminar aquest nom és, a més de negar i amagar una realitat sociològica existent, practicar un revengisme polític que no duu enlloc. L’existència d’una avinguda amb aquest nom ni va en contra de la legalitat, tal i com ells pretenen fer creure, ni va en contra de les senyes oficials d’identitat del poble valencià, simplement demostra que el nostre País Valencià és un país plural i sobretot tolerant amb els que pensen d’altra manera. Retirar eixe nom és, pel contrari, practicar la intolerància per la via legal.

Moció conjunta
Per aquest motiu el portaveu de MÉS ALGEMESÍ ja va anunciar en precs i qüestions que demà presentarem una moció –possiblement conjuntament amb altres partits- per evitar aquest atropellament a la ciutadania implicada i per demanar que el nom de l’Avinguda torne a ser el de País Valencià. Esperem que el Partit Popular recapacite sobre el que ha fet, que se n’adone que ha utilitzat perversament els mecanismes legals per un fi que no era el que corresponia i que, almenys, al proper plenari s’abstinga i permeta prosperar la nostra iniciativa.
Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

1 Comentario

  1. Segons declara el portaveu de Més algemesí, l’existència d’una avinguda amb aquest nom ni va en contra de la legalitat, tal i com ells pretenen fer creure, ni va en contra de les senyes oficials d’identitat del poble valencià, simplement demostra que el nostre País Valencià és un país plural i sobretot tolerant amb els que pensen d’altra manera. Retirar eixe nom és, contràriament, practicar la intolerància per la via legal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here