L’Alcúdia rebutja per unanimitat els retalls a les beques del menjador

0
333

L’Ajuntament aprovà, el passat dimecres, per unanimitat de tots els grups, Compromís, PSOE i PP, dos mocions relatives als retalls a les beques dels menjadors escolars i sobre les inversions del Govern a la nostra comunitat

 – La primera, presentada per Compromís per l’Alcúdia, denuncia que per segon any consecutiu la Conselleria d’Educació redueix el pressupost destinat a beques de menjador amb la modificació i enduriment dels requisits per accedir a una beca íntegra, condemnant a milers d’alumnes sense recursos a pagar el menjador.

 

Paco Sanz, regidor de Compromís, denuncia que aquesta situació es veu reflectida a l’Alcúdia on els alumnes becats amb el 100% s’ha reduït dràsticament, passant dels 121 del curs passat -un 72%- a tan sols 25 el present curs -el 14% del total. És a dir aquest curs sols un 20% dels alumnes que l’any passat tenien la beca íntegra la tindran també aquest curs.

 

A més, és dona la circumstància de que els menjadors escolars, no han rebut l’import ni de les despeses de funcionament del menjador ni de les beques corresponents al segon i tercer trimestre.

 

La moció aprovada demana que s’amplie la dotació pressupostària per a poder augmentar, el número d’alumnes beneficiaris i el número d’alumnes amb dret a una beca íntegra. Igualment s’instarà a la Conselleria d’Educació a que s’abone als menjadors escolars les quantitats pendents corresponents a les beques i funcionament dels menjadors.

 

– La segona moció, presentada conjuntament per Compromís i el PSOE, a la que es va afegir el PP, critica durament la discriminació en matèria d’inversions del Govern espanyol respecte a la nostra comunitat. Els Pressupostos Generals previstos per a l‘any 2013 han suposat una reducció del 35,1% respecte a l’any anterior en el conjunt de les inversions del govern en la nostra comunitat, però del 57,5% si considerem els de l’any 2011. La previsió per a l‘any 2013 genera un greuge comparatiu realment insuportable, contemplant una inversió per habitant en el territori valencià que passarà a ser només de 127,9 €, la xifra més baixa de la darrera dècada.

 

Tenint en compte que la població valenciana representa el 10,80 % del total de l’Estat, i que el nostre PIB fou del 9,60% del tota de l’Estat, queda clar que el nostre territori queda clarament perjudicat en els comptes de l’Estat per al 2013. La dotació valenciana en inversions suposa el 6’1% del total per a 2013, mentre que per a 2012 era del 7’9%, en tot cas lluny del nostre pes real.

 

Segons Paco Sanz, regidor de Compromís, els pressupostos Generals de l‘Estat, un any més, no aprofiten per corregir els desequilibris existents que patim els ciutadans valencians, més encara  quan el deute històric que l’Estat manté amb el Govern Valencià està calculat en 8.926 milions d’euros des de 2002.

 

La moció aprovada exigeix al Govern espanyol que en el Pressupost de l’Estat per a l’exercici de 2013, la inversió prevista per al territori valencià s’adeqüe tant a la nostra població com a la nostra aportació al PIB estatal de manera que s’equipare la inversió productiva prevista a la mitjana estatal. Igualment s’insta al Govern Valencià a que exigisca al Govern Espanyol que modifique el seu projecte de Pressupost de l’Estat per a l’exercici de 2013 en el sentit apuntat anteriorment. Finalment sol·licita al President del Govern Espanyol que acabe la discriminació en les inversions al territori valencià.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here