Compromís per Alzira denuncia que continuem sense pas de vianants a la Carretera de Corbera

0
407
Un peató creua la carretera

Adelaida Pau: Després d’un any d’allò dit pel senyor Candela i després de més de 6 mesos de l’informe de la Diputació que reconeix la necessitat de fer-ho, de moment continuarem sense pas de vianants per accedir amb seguretat a l’Hospital de la Ribera.

El Bloc porta anys denunciant que en la carretera de Corbera fa falta un pas de vianants per a que les persones que van a l’hospital i que han de deixar el vehicle en el polígon (per no haver-hi suficients places d’aparcament en el mateix) puguen creuar amb seguretat.

En els últims mesos del 2011 Compromís va presentar mocions en els Ajuntaments de la Ribera perquè se sol·licitarà a la Diputació una solució a este problema de seguretat viària. A Alzira, a requeriment de Compromís, l’Equip de Govern va reconèixer la necessitat del pas, i  el senyor Candela es va comprometre a fer les gestions davant la Diputació. Des de llavors el nostre grup municipal, tant en les comissions informatives com en els plenaris,  li ha preguntat al senyor Candela en quina situació estava el procés i sempre ens va contestar que en estudi. En el darrer ple de setembre no va contestar a la pregunta que li varem fer al respecte de les gestions fetes amb la Diputació.

En estes setmanes hem tingut coneixement que l’informe de la Diputació esta fet des del mes de maig i que en el mateix es deia que els ajuntaments d’Alzira, Carcaixent i Corbera (en estos dos últims a instancies de la moció que va presentar el Bloc-Compromís) havien demanat que es regularà el trànsit de vianants en este punt. Els tècnics de la Diputació, en el seu informe, constaten que en aquest punt el trànsit de vianants és elevat i reconeixen la necessitat d’atendre a la demanda d’establir un pas segur per als vianants. Però a l’informe diuen que la seua realització quedava condicionat a que l’Ajuntament i l’Hospital escometeren  unes actuacions per a millorar la seguretat del futur pas de vianants.

El dimecres en el ple li preguntarem al senyor Candela si ens podia donar la data de realització d’aquest projecte i va dir que l’Ajuntament no estava per a despeses, explicant que es pretenia que la Diputació assumirà també les actuacions que li corresponien a l’Ajuntament (acabar una vorera). Ens pareix bé que s’intente estalviar en l’Ajuntament, però no sembla de rebut que després d’un any d’allò dit pel senyor Candela i després de més de 6 mesos de l’informe de la Diputació, continuem sense pas de vianants perquè la Diputació i el nostre Ajuntament estaven decidint qui és el que paga uns pocs metres de vorera. I mentre el nostre Ajuntament fa les gestions per a estalviar-se uns metres de pavimentació, s’ha publicat en premsa esta setmana les pròximes  actuacions en seguretat viària que té prevista la Diputació en la Ribera, i l’esmentat pas de vianants no figura entre elles.

Una altra pregunta que vaig tornar a realitzar respecte la zona de l’Hospital va ser sobre la falta d’il·luminació en la camí de la Gossera des de la rotonda fins a l’entrada d’urgències, ja que quan es va construir l’hospital es va fer la vorera, però no van posar enllumenat públic. El senyor Candela  va tirar balons fora dient que era responsabilitat de l’Hospital el col•locar els fanals i no de l’Ajuntament. No neguem que tal volta tinga raó, però hi ha un problema de seguretat a la nit per als ciutadans que acudeixen a urgències i per als vehicles que estan aparcats en aquest camí i això si que és obligació i responsabilitat de l’Ajuntament ja que és municipal. Per tant, si que tindria que preocupar-se l’Ajuntament pels seus ciutadans i ciutadanes exigint a l’hospital que millore la il·luminació de la zona.

Adelaida Pau

Regidora Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here