Alginet aprova un recàrrec del 50% en l’IAE que paguen les grans empreses

0
469

Alginet congela els tributs a la ciutadania per a 2013.

L’Ajuntament d’Alginet aprovà en el passat Ple Municipal la modificació, o nova implantació, de 14 de les 33 ordenances fiscals amb que contarà per a l’exercici que ve, deixant congelats els tributs que més afecten als ciutadans i ciutadanes. Atenent la difícil situació que travessen les economies familiars del poble, la proposta de modificació d’ordenances que portà l’actual equip de govern a Ple deixava fora els impostos que més graven als ciutadans, l’IBI i l’impost sobre vehicles, que conjuntament representen aproximadament un 70% dels ingressos tributaris de l’ajuntament.

Però a més a més, la majoria d’ordenances que s’aprovaren tenien poc d’efecte recaptador, consistint bàsicament en modificacions per adaptar canvis normatius, fer alguna correcció d’errors, i en algun cas fer més rigorosa la seua redacció, per la qual cosa es pogueren aprovar la majoria de propostes per unanimitat de tots dels grups del Plenari; concretament, de les 14 presentades, 8 ho foren per unanimitat.

Les principals discrepàncies entre l’equip de govern i l’oposició vingueren, d’un banda, per l’increment de preus dels bons per a la piscina d’estiu, que no s’havien modificat des de 2006, malgrat que des de l’oposició s’ha estat contínuament criticant aquest servei per l’elevada despesa que comporta per a l’ajuntament. 978978 (2)I, d’altra banda, per l’equiparació que es proposava del preu que han de pagar els comerciants del Mercat Municipal, perquè fins ara pagaven més per metre lineal de taulell els que utilitzen el banc de pedra que els que tenen assignada una caseta; qüestió que, malgrat no haver-la canviat el PP durant tot el període que ha estat governant, ara, que només s’equiparara, els semblava discriminatori.

Es crea una nova taxa per als caixers automàtics i s’aprova el recàrrec del 50% en l’IAE per a les grans empreses ubicades a la zona centre del casc urbà La discrepància entre oposició i equip de govern també es manifestà en el recàrrec proposat sobre l’impost que paguen les empreses que facturen anualment més d’un milió d’euros, i s’ubiquen a la zona centre, encara que en aquesta ordenança l’oposició optà només per abstindre’s, atenent l’argument esgrimit des de l’equip del govern, que amb aquesta mesura s’afectava bàsicament a les entitats bancàries, empreses de telefonia i grans distribuïdores.

I on si que hi hagué coincidència unànime a l’hora de votar, va ser en l’aprovació d’una nova ordenança per gravar les entitats financeres que tinguen caixers automàtics que donen directament a la via pública.

Comunicat IdEA

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here