David Sanchis el successor d’Aspar que aspira a ser el sustitut de Valentino Rossi

0
481
Jero, Sanchis i Miralles
David Sanchis

David Sanchis (Alzira, 1998) és actualment el nº1 del ranking nacional, amb tan sols 14 anys, després de guanyar catorce títols en els últims set anys.

Seguix els passos del millor corredor valencià de tots els temps, l’alzireny, Jordi Martínez Aspar, amb quatre títols mundials però es declara «idol» de Valentino Rossi, el número 1 de la història motociclística, amb 9 títols del món repartits entre totes les categories.

El cas de David és el típic, que des de menut, s’aprecia que té fusta per arribar al més alt del caixò. Quant anava a fer 5 anys demanà als seus pares una minimoto com a regal pel seu cumple. Són pare, titular d’un taller a Alzira, «Moto Sanchis», va fer mala cara, però sa mare, Mª Isabel, motera de tota la vida, digué que endavant. El polígon de Fracà i l’aparcament de Carrefour foren els primers circuits  on el menut David mostrà les seues innates habilitats. No hi havien monos de la seua talla i per tant tenia que còrrer amb pantalons vaquers.

Una minimoto i una Blata

El primer fans de David, va ser són tio, Domingo, qui als nadals següents li regalà una «Blata» de 15 cavalls. Era el primer eslabó de la cadena del nou corredor valencià, immediatament va sorgir el segon i no per això menys important, l’excorredor Jerónimo Vidal -Jero- es va convertir en el seu manager i en el 2007 comença la seua carrera de victòries. L’any del seu debú, va guanyar el Territorial valencià de minimotos i quedà tercer en la Copa Bancaixa, a nivell nacional.

14 títols en 7 anys

En el 2008 es va adjudicar el Mini GP de 70 c/c, el campionat territorial i la Copa Bancaixa. L’any següent pujava un esglaó més i aconseguia el Mini GP XL 80 i formant part de l’equip de Julian Miralles quedava primer en el Campionat Mediterrani. En el 2010, fou el campió del Mini GP XL 80 i amb l’equip francés «Conti» va guanyar el Campionat Català de velocitat així com el Mediterrani.

L’any passat, amb l’equip de Julian Miralles guanyà el MotoDes en la categoria Pre GP 125 c/c, a més del Territorial i la Copa Bankia. I recentment s’ha adjudicat el Campionat MotoDes de la categoria PreMoto3, guayant dos de les 6 carreres- la última i decissiva en Xest- i fent dos segons llocs.

David Sanchis estudia tercer d’ESO en el IES Tulell, «amb bones notes» assegura sa mare, tasca d’estudiant que ha de compaginar amb prop de dos hores de gimnàs diàries davall la direcció del seu preparador físic particular.

Jero, fa de manager i de Pepito Grillo; «és el que m’aconsella en els moments difícils i m’ajuda tant dins com fora de la pista», diu David en el seu Sancta Santòrum, envoltat de trofeus, cascos i samarretes. El seu descobridor, li va veure algo que careixen altres i per això el mima i el pulix com si fora un diamant en brut.

100.000 euros per participar en el Campionat d’Espanya

Els pares estan encantats amb el pervindre del seu fill; «el xiquet trau a la pista el que li diuen i aconsellen i això no ho fan tots, hui per hui és el número 1 de la seua edat a nivell nacional amb 14 títols en tan sols 7 anys».

Però ser la promesa més important del motociclisme espanyol no li dona garantia de res; ara més que mai fan falta molts diners perquè la carrera de David no es detinga.El següent esglaó serà la participació en el Campionat d’Espanya en la categoria de Moto3 i per això «fan falta un o varios sponsors que aporten al voltant de 100.000 euros -diu són pare-, és el pressupost necessari per contar amb un equip guanyador, amb la meitat també es pot còrrer però sense tindre l’oportunitat de guanyar».

El xaval espabilat i ambiciòs espera que «confien amb mi», el campionat comença en març del pròxim any i des de ja ha iniciat la seua carrera particular per reunir una xifra tan important. Ell somnia amb ser el pròxim «Doctor»,  com coneixen en els circuits a Valentino Rossi, «des de xicotet és el meu ídol», confessa a Riberaexpress mentre li brillen els ulls quan parla del bambino.

RIBERAEXPRESS / Text i fotos

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here