Garantir «un preu just» principal repte de la agricultura de la Ribera (Video ATV)

0
469
Ramón Mampel i Cristóbal Aguado

La Llei Agroalimentària que es troba en fase d’elaboració deurà garantir «un preu digne i just» segons han manifestat hui a Alzira el secretaris generals de La UNIÓ, Ramón Mampel i d’AVA, Cristóbal Aguado, durant la Jornada de Reflexió i Debat organitzada pel PATER de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

I es que segons Aguado, l’agricultura mediterrània «no pot ser de segona categoria, una llei que deu ficar a cadascú en el seu lloc, com  per exemple als grans distribuidors, perquè «no pressionen ni extorsionen tant», segons Mampel. I que a juí dels dirigents de les organitzacions agràries «caldrà, una vegada aprovada, estar vigilants perquè es complisquen les seues normatives».

En la jornada s’han tractat les repercussions que tindrà a la Ribera la reforma de la PAC, així com les estratègies de cultius fruiters alternatius als cítrics.

A este respecte Mampel ha manifestat que «el caqui és com un xiquet que comença a crèixer» i que caldrà «mesurar molt perquè no li passe com al cultiu dels cítrics».

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas i el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Cristóbal García han inaugurat esta jornada a la Casa de la Cultura.

VIDEO ALZIRA TÉ VEUhttp://www.alzirateveu.es/z092.html

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here