Bromera regala un llibre monstruòs aquest Halloween

0
436

Aquest Halloween et convidem a gaudir més que mai d’«El Bagul dels Monstres», una col·lecció terroríficament divertida publicada per Edicions Bromera, que ara arriba al mercat també com a aplicació per a IPad amb un dels títols, El zombi, totalment gratuït. L’aplicació es troba a la botiga Apple i es pot baixar mitjançant aquest enllaç.

Es tracta d’una versió digital i interactiva de quatre títols d’«El Bagul dels Monstres», una col·lecció per a primers lectors pensada per a perdre la por a la lectura i gaudir alhora d’històries plenes d’humor i fantasia protagonitzades per éssers monstruosos. En cada història, el protagonista es veu involucrat en situacions gracioses i peculiars que desdramatitzen el tradicional efecte terrorífic que els monstres han exercit sobre els menuts. Descarregant l’aplicació, l’usuari de qualsevol IPad podrà gaudir de tots els continguts d’El zombi, i podrà adquirir tres títols més (El vampir, L’home del sac i La bruixa) al preu d’1,79 € cada un o de 4,49 € la col·lecció completa.

Contes d’Enric Lluch

Els contes són de l’escriptor Enric Lluch i estan il·lustrats per professionals de prestigi reconegut: Oriol Hernández (El zombi), Fernando Falcone (El vampir), Miguel Ángel Díez (L’home del sac) i Óscar T. Pérez (La bruixa). A més de les animacions interactives, que captivaran els més menuts, aquesta aplicació desenvolupada per l’empresa itbook permet triar l’idioma en què llegir i escoltar els textos entre 5 llengües (castellà, català, anglés, francés i alemany), així com la possibilitat de gravar una nova locució, de manera que el xiquet o els seus pares puguen convertir-se també en narradors. També ofereix l’avantatge de poder escollir la tipografia (majúscula o lletra d’impremta) per poder adaptar fàcilment tot el material al procés d’aprenentatge de la lectura en què es troba cada xiquet.

Animacions, efectes sonors i sorpreses

Cal destacar el potencial lúdic que ofereix aquesta adaptació dels contes d’«El Bagul dels Monstres», ja que cada pàgina ofereix animacions, efectes sonors i sorpreses que guarden relació amb l’argument i que el menut podrà descobrir tocant les il·lustracions mitjançant la pantalla. Al mateix temps, el joc té un paper important més enllà del conte, i en cada títol, els xiquets podran passar-ho de por fent trencaclosques a partir de les il·lustracions que prèviament han descobert al llarg de cada història.

D’aquesta manera, la combinació de lectura i joc facilita l’aprenentatge de la lectura i, sobretot, l’adquisició de l’hàbit lector en els xiquets que estan iniciant-se en el món de la lectura. L’escriptor Enric Lluch (Algemesí, 1949) és autor de més de 80 obres, majoritàriament de narrativa infantil i juvenil, algunes de les quals han estat traduïdes a totes les llengües de l’Estat espanyol, al francés, a l’anglés i al portugués, i per les quals ha rebut diversos guardons. Oriol Hernández (Terrassa, 1983) va estudiar el primer any de Batxillerat Artístic a l’Escola de Còmic Joso, on ha impartit posteriorment l’assignatura Il·lustració digital.

És destacat el seu treball com a dibuixant de còmic. També ha il·lustrat diversos llibres i ha treballat en publicitat i animació. Fernando Falcone (Buenos Aires, 1977) va estudiar a l’Escola Nacional de Belles Arts Prilidiano Pueyrredón. A partir de l’any 2006, va començar com a il·lustrador en importants editorials d’Argentina, Espanya, França, Nicaragua i Xina. Les tècniques que utilitza són variades i les combina amb el retoc digital. L’àlbum El vampir Ladislau, il·lustrat per ell, va guanyar el Premi al Llibre Millor Il·lustrat 2011 de la Generalitat Valenciana. Miguel Ángel Díez (Asp, 1973) ha publicat quasi una vintena de llibres en diferents editorials espanyoles, pels quals ha rebut premis nacionals.

Tres dels seus títols han estat seleccionats dins del catàleg The White Ravens i dos més en la llista d’honor dels Premis CCEI dins de la modalitat d’il·lustració. Ha exposat les seues obres en diferents mostres internacionals a Itàlia o a la Biennal de Bratislava. Óscar T. Pérez és il·lustrador i dissenyador gràfic i treballa en diversos camps relacionats amb la creació d’imatges.

Ha fet els dibuixos de diversos llibres infantils. Col·labora setmanalment en premsa i habitualment també en publicitat i animació. En http://www.bromera.com/monstres es poden consultar tots els detalls de la col·lecció en paper que publica Edicions Bromera, i que també està publicada en la resta de segells del Grup Bromera: Algar (en castellà i en anglés) i Animallibres (en català).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here