A l’Alcúdia sols el 20% dels alumnes mantenen completa la beca de menjador

0
332

 

Menjador escolar de l’Alcúdia

Compromís per l’Alcúdia denuncia que per segon any consecutiu la Conselleria d’Educació redueix el pressupost destinat a beques de menjador amb la modificació i enduriment dels requisits per accedir a una beca íntegra, condemnant a milers d’alumnes sense recursos a pagar el menjador.

 

Si el curs passat s’aprovaren 64’7 milions d’euros per a beques de menjador, aquest es destinaran 57’5, un 11% menys. La conseqüència d’aquesta reducció i del nou barem establit per Conselleria és que aquest curs sols 20.000 alumnes es beneficiaran de la beca íntegra, front als 65.000 del curs passat.

Altres 60.000 alumnes es beneficiaran del 70% de la beca, havent de fer front a uns 25 euros al mes, uns 200 euros anuals. Alguns d’aquests alumnes, que abans es beneficiaven de la beca íntegra, no podran fer front al 30% restant, pel que no han fet ús dels menjadors escolars malgrat haver obtingut aquesta beca.

Paco Sanz, regidor de Compromís, denuncia que aquesta situació es veu reflectida a l’Alcúdia on els alumnes becats amb el 100% s’ha reduït dràsticament, passant dels 121 del curs passat -un 72%- a tan sols 25 el present curs -el 14% del total. És a dir aquest curs sols un 20% dels alumnes que l’any passat tenien la beca íntegra la tindran també aquest curs.

Per a sumar els punts necessaris per accedir a la beca completa, les famílies han d’acreditar estar en situacions extremes, tals com que guanyen menys de 1.400 euros anuals per membre de la unitat familiar i a més acreditar dos circumstàncies excepcionals. L’ajuda del 70%, s’atorga, igualment, a rendes molt baixes, amb rendes inferiors a 3.752’66 euros per cada membre. De fet moltes famílies que cobren la prestació per desocupació es queden fora d’aquestes ajudes.

La Generalitat continua sense pagar als centres les beques i despeses de funcionament dels menjadors des del mes de març

Segons Paco Sanz, el servei de menjador escolar permet que moltes famílies, amb ingressos econòmics molt limitats, puguen rebre un servei que els permeta conciliar la vida laboral amb les seus tasques familiars amb els seus fills i filles de l’educació primària, i, en molts casos, és l’única garantia certa de que alguns menors d’edat reben, almenys una vegada al dia, una alimentació equilibrada i completa.

A més, és dona la circumstància de que els menjadors escolars, no han rebut l’import ni de les despeses de funcionament del menjador ni de les beques corresponents al segon i tercer trimestre, el que suposa un deute inassolible per a les escoles que han hagut de fer front, amb els seus propis recursos a aquestes beques.

 

El plenari de l’Ajuntament de l’Alcúdia aprovarà aquest dimecres una moció de Compromís per l’Alcúdia demanant que s’amplie la dotació pressupostària per a poder augmentar, el número d’alumnes beneficiaris i el número d’alumnes amb dret a una beca íntegra. Igualment s’instarà a la Conselleria d’Educació a que s’abone als menjadors escolars les quantitats pendents corresponents a les beques i funcionament dels menjadors

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here