Bloc arranca al PP i la resta de partits de Carcaixent una reprovació contra els pressupostos de Rajoy

10
388
Paco Salom

La moció presentada pels nacionalistes és aprovada per unanimitat

El Ple de l’Ajuntament de Carcaixent va aprovar ahir, per unanimitat, la moció presentada pel Grup municipal Bloc-Compromís, en què se sol·licitava al Govern Central l’adequació de la inversió prevista en els pressupostos generals de l’Estat per l’exercici 2013 al número d’habitants i al PIB valencians. I és que d’acord amb el projecte de pressupostos presentat pel govern de Rajoy per a l’any 2013, les inversions en les comarques valencianes cauran un 35,1% respecte les de l’any que acaba, que acumulades a la reducció que ja patiren en 2012 suposen que ens els últims dos anys, les inversions de l’Estat al País Valencià hagen caigut vora una 60% des del 2011.

“Fent números senzills podem comprovar que la inversió mitjana per habitant en el conjunt de l’Estat prevista en els pressupostos de 2013 és d’uns 225,5 €. Ara, quan traguem la mitjana en cadascuna de les comunitats autònomes, ens trobem amb la desgradable sorpresa que en el cas dels valencians aquesta inversió és només de 127,9 € per càpita (poc més de la meitat que la mitjana), mentre que, per exemple, cada ciutadà de Galícia rebrà 468,3 € o, en el cas de Castella-Lleó 620,3 €. Però és que quan fem els càlculs per a la comarca de la Ribera, el resultat és directament escandalós amb només uns 90 euros per habitant.”

Aquestes diferències no són de rebut, perquè si el moment és difícil, ho és per a tots, i caldria per tant un tractament més igualitari de les inversions que fa l’Estat. Els valencians necessitem urgentment algunes infraestructures, algunes d’elles bàsiques per a Carcaixent i per a la comarca de la Ribera, com ara el tercer carril en l’eix ferroviari Mediterrani o les obres contemplades al pla de protecció contra inundacions. I aquestes infraestructures han de fer-se realitat mitjançant les inversions de l’Estat, que és qui en té la competència, més encara si tenim en compte que la nostra aportació al PIB de l’Estat suposa vora 10% del total.

És hora que ens plantem i que diguem no a aquest maltractament que venim arrosegant des de fa anys, tant quan ha governat el PSOE, com ara que governa el PP, que té oportunitat immillorable de defensar vertaderament els interessos dels valencians ara que governa a Madrid. De moment ens alegrem que el PP local donara suport a la moció i esperem que siguen capaços de convéncer els seus superiors.

En la moció aprovada també se sol·licita un pla de retorn del deute històric, que l’Estat manté amb el País Valencià, i els experts xifren en vora 9.000 milions d’euros des de l’any 2002.

10 Comentarios

 1. El BLOC «arranca» al PP?. I cóm se suposa que li ha «arrancat» el vot al PP?: descàrregues elèctriques als seus regidors?; un pacte secret?; una vetlada conjunta dels dos partits en «Halloween»?. Jo pensava que el PP-PSD tenien majoria absoluta!. No serà, senyors del Bloc, que el PP no ha tingut cap inconvenient en denunciar la discriminaciô pressupoståria que ha patit La Ribera?. Tal volta els ha pillat a vostés a contrapeu però, en fi, és el que hi ha!. De qualsevol forma està be que, encara que siga molt poques vegades, tots els grups estiguen d’acord en algun tema.

 2. Srs. del Bloc, que cara més dura que tenen. Tenen una demagògia impresionant.
  Elaboren una nota de prensa que res te a vore en la moció que presentaren.
  Mare meua, si vostés son l´alternativa al PP i Juanito aviats estem.
  Pobre, poble de Carcaixent!!!

 3. Valeriana Opinador, valeriana.
  El titular, com bé saps, sols ser cosa de de l’editor.
  El titular original és «L’ajuntament de Carcaixent, a proposta de Bloc-Compromís, denuncia la discriminació patida pels valencians en els pressupostos de l’Estat i reclama un augment de les inversions previstes per al 2013». De vegades els editors es permeten llicències per animar el cotarro.

  • No abem on estaries Pepa Pacheco quan es va tractar esta moció, però per esclarir els teus dubtes, reproduim a continuació el text de la moció.
   a la pròxima quan anem a parlar d’algunamoció tocarem una campaneta per a que presteu atenció.

   Els Pressupostos Generals de l’Estat previstos per a l‘any 2013 han suposat una reducció de les inversions del 35,1% respecte a l’any anterior, però del 57,5% si considerem les de l’any 2011. Això, en termes absoluts, suposa únicament una inversió de 654 milions d’euros que es destinaran al nostre territori.
   Si per a l’any 2012, les inversions al País Valencià van suposar una reducció de la inversió estatal que ens van situar un 43% per baix de la mitjana estatal, amb 201 € per habitant, la previsió per a l‘any 2013 genera un greuge comparatiu realment insuportable, contemplant una inversió per habitant en el territori valencià que passarà a ser només de 127,9 €.
   Cal tindre en compte que la mitjana espanyola és de 225,5 €, i que, per exemple, en els pressupostos de 2013, cada ciutadà/na de Galícia rebrà 468,3€ i els de Castilla-Leon 620,3 €.
   Tenint en compte que la població valenciana representa el 10,80 % del total de l’Estat, i que el nostre PIB fou del 102.941.902 € (9,60% del tota de l’Estat), queda clar que el nostre territori queda clarament perjudicat en els comptes de l’Estat per al 2013, atès que de cap manera es corresponen les inversions amb la nostra població ni amb la nostra aportació al PIB de l’estat.
   Si bé es pot entendre que les inversions s’han vist reduïdes en tot l’Estat, de cap manera es pot compartir la decisió que en el País Valencià els retalls hagen de ser molt majors que els que s’han produït en la majoria de Comunitats Autònomes, allunyant-nos així de la legítima aspiració d’aconseguir la renda per càpita mitjana existent en l’estat espanyol.
   Els pressupostos Generals de l‘Estat, un any més, no aprofiten per corregir els desequilibris existents que patim els ciutadans/es valencians/es, més encara quan el deute històric que l’Estat manté amb el Govern Valencià està calculat en 8.926 milions d’euros des de 2002.
   Per tot això, es proposa al Ple de l’Ajuntament de Carcaixent l’adopció de l’acord següent:
   ACORDS
   1. Mostrar la disconformitat la seua disconformitat amb els Pressupostos Generals de l’Estat presentats pel Govern d’Espanya per a l’exercici 2013.
   2. Sol•licitar al President del Govern Espanyol que la inversió prevista per al territori valencià s’adeqüe tant a la nostra població com a la nostra aportació al PIB estatal.
   3. Sol•licitar al President del Govern Espanyol que acabe la discriminació en les inversions al territori valencià que els Pressupostos Generals de l’Estat arrosseguen des de fa anys.
   4. Sol•licitar l President del Govern Espanyol un pla de retorn del deute històric que manté el Govern Espanyol amb els valencians.
   5. Traslladar el present acord a la Presidència del Govern Espanyol.

  • Valeriana per a qué?. Això ho tinc perfectament clar, però com que també tinc clar que eixa animació del «cotarro» es busca sempre en el mateix sentit, be està que aclarim les coses al personal!. Esteu tranquils, que no passa res (res que no haja de passar!.).

 4. Esas mismas reclamaciones se las he oído esta misma semana al Sr.Rus ¿ este es del PP , verdad ?
  ¿A esto es a lo que se dedica el Bloc ? Yo creo que estos no » arrancan » nada.
  jaaaaaaaaa jaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  Creo que ya lo hemos comentado algunas veces el como los politiquillos de pueblo que tenemos ( que ni siquiera son capaces de arreglar su casa ) se atreven a utilizar un Pleno municipal para discutir temas de política nacional.
  ¿Porque no se ponen a discutir a buscar soluciones de como pagar 2 mill de euros que se les deben a los proveedores del MIA ? ¿ porque se le ha consentido a la alcaldesa pagar el edificio de correos a costa de ………………….?

  ¿Pero ustedes creen que la Comunidad Valenciana puede reclamar algo ? ¿ para que ? ¿ para gastarselo en televisión autonómica ? ¿ para mantener empresas públicas llenas de mamamandurrios e inviables ? ¿para que los Ayuntamientos compren edificios para derribarlos sin ningún sentido ? ¿ para pagarle a Procarsa los servicios de grúa que no presta desde el mes de abril ?

  El problema del Bloc es que ni siquiera es capaz de arrancar y empezar a hacer lo que debería ( oposición ).Entre el equipo de gobierno y la » oposición » lo tenemos bastante mal en este pueblo.

 5. Como siempre señor Kako su respuestas totalmente vacias de contenido, siempre las mismas papanochadas, por favor sea un contertulio serio y de vez en cuando diga algo coherente. Mas que nada para que alguna vez le tomemos en serio.
  Es que no se ha enterado de que hay gente que esto no lo sabe y aún piensa que para el gobierno todos los españoles somos iguales, nada mas lejos de la realidad y eso hay que denunciarlo en todos los foros para que se entere todo el mundo, para mi la moción es correcta y certera venga de quien venga por eso ha sido secundada por todos los grupos, pero parece que a usted no le gusta pues patalee hombre como pollo si cabeza.

 6. Sr. Ganimedes ¿ a que llama usted » respuestas totalmente vacías de contenido » ?

  ¿Se refiere a las siguientes ?
  1- » siempre las mismas panochadas »
  2-» contertulio serio »
  3-» de vez en cuando diga algo coherente »
  4-» para que alguna vez lo tomemos en serio »
  5-» hay gente que no lo sabe »
  Puede ser pero no creo que discutiendolo en el Pleno llegue a entererarse ,
  más si es la versión de 4 politiquillos de pueblo , con gran falta deinformación
  y que son incapaces , ni siquiera , de resolver los problemas de su pueblo.
  6-«parece que a usted no le gusta»
  No se de donde deduce usted eso.
  7-» patalee como pollo sin cabeza »

  Creo que queda demostrado quien es el que utiliza argumentos sin contenido y a quien los lectores de este foro tienen que tomar en serio.
  A usted , desde luego , que NO TOC TOC TOC.

 7. En este caso me postulo con lo aprobado en el pleno. Mer parece de muy poca verguenza que desde las elecciones el sr. Rajoy no ha aparecido por Valencia, que no tenemos ningún ministro valenciano, que la reduccion de las inversiones en Andalucia y Cataluña son del -10% y -11% cuando aquí en Valencia son -35 %, estoy con el Sr. Rus (sin quesirva de precedente) el sr. Fabra se tiene que plantar en Madrid y pegar un puñetazo en la mesa y si procede cagarse con todo lo cagable.
  Lo dejo porque me estoy calentado.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here