Més Algemesí demana un estudi seriós del clavegueram per evitar inundacions

0
414
Un baix inundat a El Pla

MÉS ALGEMESÍ lamenta profundament que durant la legislatura anterior l’equip de govern no utilitzara la gran quantitat d’inversions de diners públics que vingueren a Algemesí a resoldre els problemes reals i quotidians d’Algemesí, sinó que els utilitzaren per fer vistosos edificis i reformes –la del Parc, el pàrquing, edifici de la Policia, centre Polivalents…-que ens recorden el seu pas pel govern. La ceguesa política de l’actual equip de govern els ha portat sempre a primer allò que dona vots i es vistós electoralment parlant, front a l’alternativa política de procurar pel benestar real dels ciutadans.

Així ho testimonien el problemes generats per les últimes pluges del dia 30 d’agost i 28 de setembre.  Han estat nombrosos els veïns, tant de la zona del Pla com del carrer Sant Benet, que ens han fet arribar les seus queixes per les inundacions del baixos i garatges. En concret els veïns del carrer Sant Benet presentaren el 4 d’octubre una instància demanant una solució, instància que acompanyaren amb 330 signatures. Per la seua banda els veïns del Pla ens han fet arribar fotos dels resultats als garatges de les pluges (foto 1, foto2 i foto 3).

Aquest problema no és un problema esporàdic o puntual, sinó crònic, ja que en les anteriors pluges fortes de principi de setembre ja arribaren a MÉS ALGEMESÍ queixes dels veïns de la zona del C/ Sant Benet, queixes que plantejarem en la Comissió Informativa del Serveis Públics celebrada el 17 de setembre, tal i com es recull a l’acta.

Fruït d’aquestes queixes MÉS ALGEMESÍ duu temps treballant el tema i es reuní fa uns dies, tant amb veïns de la zona del C/ Sant Benet, com amb un estudi d’enginyeria i arquitectura local. Fruït d’aquesta última reunió ha estat el detectar que els problemes que afecten al clavegueram no més bé estructurals i no tenen el seu origen en eixos carrers. En el cas del Pla el problema no està tant en el propi clavegueram de la zona, sinó fora d’ella. Segons es reflecteix al plànol del clavegueram de 2006, el diàmetre del clavegueram que ix del barri és de 1’80m, per a reduir-se a 1’70 en el Passeig de les Corts Valencianes, i reduir-se fins a 1’30m en la carretera a Albalat a l’altura de l’antic escorxador. El problema, però, és que eixe clavegueram de 1’30m de diàmetre a eixa altura duu l’aigua no sols de Pla, sinó de gran part de la meitat de la població, la qual cosa fa que quan es col·lapsa aquest tram, el Pla no puga descarregar l’aigua que porta el seu clavegueram.

Per altra banda el problema del C/ Sant Benet és que tot aquest carrer arreplega l’aigua de tots els carrers travessers en una clavegueram que té inicialment 40x80cm, després s’amplia a 80x60cm, però en el últim tram, abans d’arribar a la plaça 1 de maig, es torna a reduir a 50×80. A més a més, l’última reforma del Parc Salvador Castell, ha agreujat el problema, ja que per una banda ha augmentat considerablement el metres quadrat pavimentats, la qual cosa implica que hi ha menys terra per absorbir l’aigua de la pluja. Aquesta aigua, que abans es filtrava, va al clavegueram que es col·lapsa i la que sobra, baixa pel carrer Josep Segura fins el Carrer Sant Benet. En la instància dels veïns aquest es sorprenen de la gran quantitats de dàtils del Parc Salvador Castell que passaven per davant les seues portes, parc que es troba a més de 300m. Al mateix temps, els passos elevats del parc provoquen també retencions d’aigua que acabava desbordant-se i anant en toll al carrer St. Benet.

MÉS ALGEMESÍ, per tot això, pensa que ha de ser urgent i una prioritat política per a l’any vinent el realitzar un estudi integral del clavegueram del poble. No considerem oportú realitzar obres puntuals si no tenim primer un diagnòstic global de tota la xarxa. És per això que hem presentat una moció demanant tal estudi,  i demanant que s’allibere un tècnic municipal per tal que, amb col·laboració amb l’empresa concessionària –que ja té estudis parcials al respecte-, per tal que el realitze. Instem també a revisar la idoneïtat dels passos elevats existents així com a elaborar un “Protocol d’actuació davant inundacions i pluges torrencials”, donat que els veïns s’han queixat per no sentir-se atesos quan tenen problemes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here