Compromís per Alzira diu que el Pressupost de l’Estat «castiga» a la Ribera

0
401
Diego Gómez

Compromís per Alzira presenta una moció a Alzira per mostrar la disconformitat amb els Pressupost General de l’Estat

Gómez: L’estat ha d’adequar la inversió tant a la nostra població com a la nostra aportació al PIB estatal, que acabe la discriminació en les inversions al territori valencià que els Pressupostos Generals de l’Estat arrosseguen des de fa anys i que es faça un pla de retorn del deute històric que manté el Govern Espanyol amb les valencianes i valencians.

Els Pressupostos Generals de l’Estat previstos per a l‘any 2013 han suposat una reducció del 35,1% respecte a l’any anterior, però del 57,5% si considerem els de l’any 2011. Això, en termes absoluts, suposa únicament una inversió de 654 milions d’euros que es destinaran al nostre territori.

Si per a l’any 2012, les inversions al País Valencià van suposar una reducció de la inversió estatal que ens van situar un 43% per baix de la mitjana estatal, amb 201 € per habitant, la previsió per a l‘any 2013 genera un greuge comparatiu realment insuportable, contemplant una inversió per habitant en el territori valencià que passarà a ser només de 127,9 €.

Cal tindre en compte que la mitjana espanyola és de 225,5 €, i que, per exemple, en els pressupostos de 2013, cada ciutadà/na de Galícia rebrà 468,3€ i els de Castilla-Leon 620,3 €.

Tenint en compte que la població valenciana representa el 10,80 % del total de l’Estat, i que el nostre PIB fou del 102.941.902 € (9,60% del tota de l’Estat), queda clar que el nostre territori queda clarament perjudicat en els comptes de l’Estat per al 2013, atès que de cap manera es corresponen les inversions amb la nostra població ni amb la nostra aportació al PIB de l’estat.

Si bé es pot entendre que les inversions s’han vist reduïdes en tot l’Estat, de cap manera es pot compartir la decisió que en el País Valencià els retalls hagen de ser molt majors que els que s’han produït en la majoria de Comunitats Autònomes, allunyant-nos així de la legítima aspiració d’aconseguir la renda per càpita mitjana existent en l’estat espanyol.

Els pressupostos Generals de l‘Estat, un any més, no aprofiten per corregir els desequilibris existents que patim els ciutadans/es valencians/es, més encara  quan el deute històric que l’Estat manté amb el Govern Valencià està calculat en 8.926 milions d’euros des de 2002.

En quant a Alzira, també hem patit un retall de la quantitat que l’Ajuntament tenia pressupostada en concepte de participació de tributs de l’Estat per al 2012. S’ha vist reduïda aquesta participació en més de 2 milions d’euros.

Respecte al deute de la Generalitat amb l’Ajuntament, són més de 5 milions d’euros, El vicepresident Císcar, en la visita que va fer a la ciutat al mes de maig, va dir que la Generalitat pagaria la meitat del seu deute en 2012 i l’altra meitat el 2013. De moment no han complit amb el compromís del 2012 i vorem el 2013 que passa però, amb la gestió econòmica del govern valencià, es veu llastrat el pressupost municipal i, per aixó l’Ajuntament d’Alzira ha de insistir i reclamar el pagament del deute.

En quant a infraestructures, una vegada més el PP castiga als valencians i alzirenys perquè algunes d’aquestes es tornen a quedar fora dels plans del Sr. Rajoy quan són tan necessàries per a La Ribera i Alzira, per exemple el Pla contra Avingudes del Xúquer tal i com s’ha denunciat per part de la Mesa del Xúquer.

 Diego Gómez

Portaveu Compromís per Alzira

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here