EU-Alzira exigeix al PP que revertisca al sector públic els serveis privatizats de l’Ajuntament

1
366
Ivan Martínez (EU)

EU-Alzira exigeix a l’equip de govern que vaja revertint al sector públic els serveis i empreses municipals que s’han anat privatitzant, com a mesura d’estalvi i de generació de treball. El regidor d’Hisenda, el sr. Lahuerta, ha manifestat que s’han de renegociar les condicions dels serveis privatitzats; des d’EU li demanem que es reformule tot el sistema creat per aquest i anteriors equips de govern per a què es millore la qualitat dels mateixos, cosa que ja estan fent molts altres ajuntaments.

EU-Alzira ha traslladat al regidor d’Hisenda que estem sempre disposats a mantindre les reunions que calguen sobre els pressupostos municipals per a l’any vinent, això sí, sempre amb dades de l’estat actual dels comptes i amb un primer esborrany sobre les principals línies d’ingressos i despeses per al pròxim exercici. Per a Ivan Martínez, regidor d’EUPV a l’Ajuntament: “des d’EU coincidim amb les declaracions del regidor d’Hisenda: cal renegociar els serveis públics privatitzats, però lamentem que no haja sigut la tònica ni en aquesta legislatura ni durant tots aquests anys de crisi per part de l’equip de govern de la Sra Bastidas. També anem més enllà, com s’està fent ja en molts altres ajuntaments (també governats pel PP): cal anar revertint a allò públic el que s’ha anat privatitzant per a tindre més recursos el municipi, també com a mesura d’estalvi i per a millorar qualitat dels serveis.”

Des d’EU-Alzira instem, en primer lloc, a l’equip de govern a què revise un dels seus últims contractes “estrella”, com ara les video-actes. El mes de juny passat, l’equip de govern va firmar un contracte durant quatre anys de 38.000 euros per a què foren els plenaris gravats i penjats en internet (a raó d’uns 800 € al mes). En canvi, ciutats com Xàtiva, amb un servei semblant i una qualitat acceptable, el seu cost és de només 70 € el plenari (més de 10 vegades menys).

Però, al parer d’EU, hi ha serveis encara més importants i més cars per a les arques públiques en què han pesat més els interessos de les concessionàries que els de la ciutadania:

-Amb FCC, a finals de l’any passat, s’ha rebaixat la qualitat del servei de neteja i de replegada de fem, però pagant l’Ajuntament el mateix: dels 3,2 milions d’euros s’està pagant 450.000 euros en concepte de retards i deutes pendents (i que s’han llevat del servei).

-Amb el contracte de l’ORA, s’ha prorrogat el contracte per sis anys amb una quantitat fixa a raó de 70.000 anuals que ha pagat la concessionària de colp, sense ajustar-se a la realitat de cada any.

Per a I. Martínez, regidor de la formació d’esquerres: “des d’EU-Alzira instem a la regidoria d’Hisenda i a l’equip de govern que elabore una proposta de rescat dels serveis públics que hui tenen una gestió indirecta, tenint en compte que enguany toca renovar la del servei de l’autobús urbà (també privatitzat per l’equip de govern el 2010) o el manteniment de jardins (que va ser una de les mesures de privatitzacions que va empendre la Sra Bastidas). A més a més, fins com a poc al 2018 no es podran fer públics els aparcaments municipals. I això sense comptar uns altres serveis, com les residències, les escoletes infantils i altres, també privatitzats.”

“Recordem que uns altres ajuntaments, amb una situació encara més complicada (com Gandia), han procedit al rescat i tornar a allò públic els serveis municipal” –apunta Martínez. “El que s’ha demostrat és que la privatització del sector públic ha impedit que els ajuntaments disposaren de més recursos en temps de crisi i no han ofert, al capdavall, un servei de qualitat ni han generat més treball estable, que és ara el més important.”

1 Comentario

  1. ¿para que hagan como los electricistas cuando cambian las bombillas de las farolas? uno con el mando de la grúa, otro (el más mayor arriba) y dos electricistas más hablando y mirando desde detrás de la grúa ¿para eso?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here